Kulp altyapısı gideriliyor!

Diyarbakır'ın Kulp Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla alt yapı sorunu kalıcı bir çözüme kavuştu.

Kulp altyapısı gideriliyor!

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Kulp Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla alt yapı sorunu kalıcı bir çözüme kavuştu.

Kulp Belediyesi tarafından ilçe merkezinin kanalizasyon, içme suyu şebeke ve yağmur suyu gideri sorununu ortadan kaldıracak alt yapı projesi tamamlanarak hayata geçirildi.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, alt yapı sorununun ilçede ciddi boyutta olduğunu söyledi.

Alt yapı sorununa kesin ve kalıcı bir çözüme kavuşturmak için DİSKİ Genel Müdürlüğüne bulundukları talep üzerine proje hazırlandığını ve çalışmalara başladıklarını kaydeden Dülgeroğlu, ilçe merkezindeki bütün mahalle ve sokaklarda başlatılan 33 kilometrelik kanalizasyon, 21 kilometrelik içme suyu şebekesi ve 3 kilometrelik yağmur suyu kanalı çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

ALT YAPI SORUNU                             

Nüfus artışını göz önünde bulundurarak çok uzun yıllara cevap verebilecek şekilde alt yapı sorununu çözüme kavuşturduklarını aktaran Dülgeroğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşları biran önce bu sorundan kurtarabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı tamamladık. Kulp ilçesinin alt yapı sorunun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cumali Atilla'ya çok teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun."

Kulp ilçe merkezinde alt yapı çalışmalarını tamamlayan DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Kulp Belediyesinin talepleri doğrultusunda kırsal mahallerdeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz