Kulplu genç çiftçi ilk hasadını yaptı

Kulp ilçesinde Genç Çiftçi projesiyle ipekböceği yetiştiriciliğini yaparak koza üretimine başlayan Hanife Güneş, ilk hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 25.05.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp ilçesinde, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Genç çiftçi projesi kapsamnda destek alarak ipek böcei yetitiriciliini yapan ev hanm Hanife Güne, ilk koza hasadn yapmann mutluluunu yaad.

Kulp ilçe merkezine 35 kilometre mesafedeki Ayhan Mahallesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Güne, Genç çiftçi Hibe Projesi kapsamnda ald destekle 80 metrekarelik alanda ipek böcei yetitirme tesisi kurdu.

pek kozas hasadna balayan Güne, yapt açklamada, 4 paket ipek böcei kapasiteli besleme evinde 161 kilogram koza ürettiini belirtti.

HASATADINA BALADI

Üretimden kazandyla aile bütçesine katkda bulunduunu ifade eden Güne, öyle konutu:

Daha önce ilkel artlarda yllk 2 paket ipek böcei yetitiricilii yaparak koza üretimi yapyorduk. Hem çok zahmetliydi hem de istediimiz verimi alamyorduk. Bu sebeple ben de aileme katk sunmak için böyle bir giriimde bulundum. Pprojemin kabul olmasyla hayallerim gerçekleti.

lçe Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürü Cihan Güre ise, dut aaçlarnn çok olmasndan dolay ilçenin ipek böcekçiliine elverili olduunu söyledi.

Bu ii yapmak isteyenlere destek olduklarn anlatan Güre, Bu sene bu genç çiftçimiz 161 kilo ürün elde ederek aile bütçesine 8 bin 855 lira gelir salad. Tabi bu durum oldukça bizi mutlu etti. Umarm bu dier çiftçilerimize de örnek bir davran olur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git