Mardin 2. OSB, 10 bin kişiye istihdam sağlayacak

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, inşaatı devam eden Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Haberler 25.11.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirta, Mardin Büyükehir Belediyesinde OSBnin son durumunun ele alnd toplantda yapt konumada, 2021 ylnn banda alt yaps, elektrik tesisat ve çevre düzenlemesi tamamlanacak olan OSBye yatrm için 147 firmann bavuru yaptn söyledi.

Gda, tekstil, plastik, makina, kimya, elektrik, medikal sektörlerinden fabrikalarn kurulaca OSBye yabanc firmalarnda yatrm yapmak istediini vurgulayan Demirta, öyle konutu:

10 bin kiiye istihdam

Bu bölgemizde 632 bin metrekare sanayi alanmz var. Türk ortaklnda Alman, Katarl ve Irakl yatrmclarmzn youn talepleri var. Mardinli vatandalarmz için çok iyi bir istihdam alan olacak. En yakn zamanda 2. Organize Sanayi Bölgemizin gerekli tüm eksikliklerini gidereceiz. Yakn zamanda fabrika talebinde bulunan yatrmclarmz tesislerini kurabilecek. Bu bölgemizde 10 bin kiiyi istihdam edeceiz. En iyi markalarn içerisinde bulunduu sektörlerden firmalarn bavurularn deerlendiriyoruz.

Ana Sayfaya Git