MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz" dedi.

Haberler 30.03.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB) Bakan ahap Kavcolu Olaan Genel Kurul Toplantsnda konutu.

Kavcolu, Küresel iktisadi faaliyet 2021 genelinde güçlü bir seyir izledi. ktisadi faaliyet 2021in ilk yarsnda salgnn snrlayc etkilerine ramen iç ve d talepte etkili seyretmitir. ktisadi faaliyette görülen güçlü seyir i piyasasnda da gözükmü ve isizlik dümütür.

Enerji ve emtia fiyatlarndaki artlar küresel enflasyonda ana belirleyici olmutur. Petrolde yeni varyantn yan sra jeopolitik gerilimlerle artmtr dedi.

GIDA ENFLASYONU

Gda fiyatlarnn enflasyon üzerindeki belirleyici etkisi de tüm dünyada önemini korumaktadr. Üretici fiyatlarnn ülkemizde olduu gibi gelimi ve gelimekte olan ülkelerde de enflasyon açsndan önem arz etmektedir diyen Kavcolu unlar ifade etti:

Küresel bar ortamnn yeniden tesis edilmesi ve enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasyla dezenflasyonist sürecin balayacan öngörmekteyiz.

Liralama stratejisi yeni finansal ürünler teminat çeitlendirilmesi ve likidite vastasyla TLnin deerini merkeze alan bir anlaytr.

Ana Sayfaya Git