MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz" dedi.

MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'enflasyon' açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

Kavcıoğlu, "Küresel iktisadi faaliyet 2021 genelinde güçlü bir seyir izledi. İktisadi faaliyet 2021'in ilk yarısında salgının sınırlayıcı etkilerine rağmen iç ve dış talepte etkili seyretmiştir. İktisadi faaliyette görülen güçlü seyir iş piyasasında da gözükmüş ve işsizlik düşmüştür.

Enerji ve emtia fiyatlarındaki artışlar küresel enflasyonda ana belirleyici olmuştur. Petrolde yeni varyantın yanı sıra jeopolitik gerilimlerle artmıştır" dedi.

GIDA ENFLASYONU

"Gıda fiyatlarının enflasyon üzerindeki belirleyici etkisi de tüm dünyada önemini korumaktadır. Üretici fiyatlarının ülkemizde olduğu gibi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de enflasyon açısından önem arz etmektedir" diyen Kavcıoğlu şunları ifade etti:

"Küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz.

Liralaşma stratejisi yeni finansal ürünler teminat çeşitlendirilmesi ve likidite vasıtasıyla TL'nin değerini merkeze alan bir anlayıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz