Memura zam farkı! Hesaba yatacak...

Hakem Kurulu, maaşlarını peşin alan memura, maaş farkı verilmesine karar verdi.

Haberler 06.09.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca memuru ilgilendiren Hakem Kurulu kararyla sosyal denge tazminat, memura maa fark bata olmak üzere birçok meslek grubunun yüzünü güldüren düzenlemeler yapld. Enflasyonun dönemler halinde belirlenen zam oranlarn amas durumunda enflasyon fark ödemesi yaplacak. Memur ve sözlemeli personel maalar pein ödendii için 1 Ocak ile 14 Ocak tarihleri arasndaki maa fark tutarlar hesaplara yatrlacak. Tabiplerin ek ödemelerine 12 puan ilave edilecek, sözlemelilere 5 yllk nakil yasa esnetilecek. TÜK personeline seyahat kart verilecek, avukatlara yol ücreti ödenecek. Baz belediyeler, il özel idareler ve bal kurulularn personeline tavan miktarndan daha fazla sosyal denge tazminat ödenmeyecek.

DEVLETE BORCU OLANA HAK YOK

Sözlemeli personelin taban ve tavan ücreti yüzde 4 artrld. Sözlemeli sanatçlara saat 24.00den sonra yaptrlan çalmalar karl 50 saati geçmemek üzere fazla çalma ücreti 5 kat tutarnda ödenecek. Yüksek hzl tren makinistlerine her ay 95 lira ilave ücret ödemesi yaplacak. Kararla yemek yardm, seyyar görev tazminat, servis hizmeti gibi birçok kalemde art oldu.

Gelecek yl öretim ylna hazrlk ödenei olarak bin 210 lira ödenecek. Sosyal denge tazminatnn miktar konusunda ayn kadro veya pozisyonda kamu görevlileri arasnda farkl uygulamalara gidilecek, tavan ücret alamayacak. Buna göre tüm sosyal denge tazminatlar 2020-2021 yllarnda en fazla en yüksek devlet memuru aylnn yüzde 100ünü geçemeyecek. Bugün itibaryla sosyal denge tazminat tutar bin 315 lira olarak ödeniyor.

Belediyelerin sosyal denge tazminat sözlemesi yapabilmesi için vadesi geçmi vergi, sosyal güvenlik primi, Hazineye borç toplamnn gerçekleen en son yl bütçe gelirinin yüzde 10u amamas gerekiyor. Gerçekleen son yla ilikin toplam personel giderinin, gerçekleen en son yl bütçe gelirlerinin belediyelerde yüzde 30unu, il özel idaresinde yüzde 25ini (2015 ylnda imzalanan toplu sözlemede bu orann yüzde 30 olarak uygulanmas kararlatrld) amas hallerinde bu kurumlarda denge tazminat sözlemesi yaplamyor.

TFAYE TAZMNATI ARTIYOR

Zabta müdür yardmcs ve itfaiye oförü kadrosunda bulunanlarn da tazminat oranlarna 5 puan ilave edilecek. TÜK personelinden gezici görev verilen memurlara seyahat kart verilecek.

Ana Sayfaya Git