Merdiven altı dezenfektan ve kolonyalara dikkat

KORONAVİRÜSTEN korunmak için hijyen önlemleri kapsamında dezenfektan ve kolonya kullanımı arttı. Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selin Top, "Sağlık bakanlığı tarafından onaylı olan ürünler kullanılmalı. Merdiven altı ürünlere dikkat edilmeli" dedi.

Haberler 16.03.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsten korunmak için dezenfektan ve kolonya kullananm artt. Kimya Mühendisleri Odas stanbul ube Bakan Selin Top uyarlarda bulundu. Selin Top, Bu ürünlerin fazla miktarda kullanlmas sonucunda ciltte tahri ve çatlamalar meydana geliyor. Bu çatlamalar sonucunda bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Salk bakanl tarafndan onayl olan ürünler kullanlmal. Merdiven alt ürünlere dikkat edilmeli dedi.

VRÜSÜ EN ETKL DAITABLECEK EY SU VE SABUN

Dezenfektann su ve sabuna eriilemedii yerlerde kullanlmas tavsiyesinde bulunan Selin Top, Virüs aslnda bir cansz organizma. Bu organizmann en d katmannda bir ya zar var. Aslnda hedef bu ya zarn parçalayp, virüsün dalmasn salamak. Sabun ve dezenfektanlar bunun için kullanlyor. Alkol bu ya tabakasn çözerken, ciltteki ya da parçalyor. Dolaysyla el, enfeksiyona ve birtakm mikroplarn geçiine açk hale geliyor. Bu yüzden çok fazla kullanlmasn önermiyoruz. Virüsü en etkili databilecek ey su ve sabun. Bu yüzden su ve sabuna ulalamad noktada dezenfektan kullanlmasn öneriyoruz diye konutu.

DAHA FAZLA KMYASAL, DAHA Y TEMZLK ALGISI VAR

Evlerde de temizlik önlemlerinin artmas ile ilgili kimyasal ürün kullanmnda uyarlarda bulunan Selin Top, Daha fazla kimyasal kullanldnda daha iyi temizlik yaplacak algsyla çamar suyu ve üzerine tuz ruhu kullanmak gibi temizlik yöntemleri tercih edilmeye baland. Bundan kesinlikle uzak durulmas gerekiyor. Bu kadar yüksek miktarda kimyasaln kapal alanda kullanm özellikle solunum güçlüü yaayan insanlar için ciddi bir tehlike diye konutu.

Top, Dezenfektanlarda önerilen minimum yüzde 70 orannda alkol ve bir miktar gliserin olmal. Dezenfektanlar o an için virüsün üzerindeki ya tabakasn yok ediyor. Ancak su ve sabunla ykadktan sonra inaktif partikülleri de temizlemi oluyoruz. Dezenfektan kullandmzda virüs inaktif hale geliyor ancak daha sonrasnda ilk frsatta onlarn da ykanmas gerekiyor eklinde konutu.

BU DEVAM ETT SÜRECE KULLANACAIZ

Dezenfektan kullanan vatandalardan Mehmet Demir, Ben eskiye oranla ellerimi 4-5 kat daha fazla ykamaya baladm. Son 4 gündür ellerimde hassasiyet hissetmeye baladm derken Batuhan Eryol ise, Tabii ki her eyin fazlas zarar ama ilk aldmz önlemler bunalar. En ufak bir yere dokunduumuz zaman hemen ellerimize döküyoruz. Alkanlk oldu. Bu devam ettii sürece kullanacaz. Bundan kaç yok dedi. çidem Alkln ise, Evde normal çamar suyu kallanyorduk ama imdi biraz daha arttrdk. Kap giriler, paspas kenarlar için kullanyoruz. Yapacak bir ey yok diye konutu

Ana Sayfaya Git