Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü

Merkez Bankası 2020 yılı sonu enflasyon tahminini 0,8 puan düşürerek yüzde 7.4'e indirdi.

Haberler 30.04.2020 - 23:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Bankas Bakan Murat Uysal, yln ikinci Enflasyon Raporunu açklad. Enflasyon Raporu 2020-II Bilgilendirme Toplants, koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle alnan tedbirler kapsamnda sanal olarak gerçekletirildi. Raporda, yl sonu enflasyon tahmini 0,8 puan düürülerek, yüzde 7,4e indirildi.

ENFLASYON TAHMN

Uysal açklamasnda, Koronavirüs ekonomileri birçok kanalda etkileyerek, küresel iktisadi faaliyetin sert bir ekilde daralmasna neden oldu. Mart ay içerisinde hizmetler sektörünün hzla zayflamasna neden oldu. Ülke risk primi artarken, TLde deer kayb görüldü, kur oynakl artt. Tüketici kredileri son aylarda ivme kaybediyor. Ülkemizde de 2. çeyrek için belirgin bir yavalamaya iaret ediyor ifadelerini kulland.

Uysal, unlar söyledi: Salgnn etki alan Ortadou ve Afrika ile Rusya ile ihracat pazarlarmzn da önümüzdeki dönem zayf seyretmesi bekleniyor. Cari ilemler dengesinin yl boyunca lml seyredeceini tahmin ediyoruz Son dönemde TLdeki deer kaybna ramen uluslararas emtia fiyatlarndaki keskin düüler, enflasyon görünümüne olumlu yansyor. 2021de enflasyonun yüzde 5,4e gerileyeceini tahmin etmekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git