Mesleki eğitim verilecek

GAP BKİ ile UNDP işbirliğinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sığınmacılara 75 ayrı sektörde mesleki eğitim verilmesi için işbirliği yapıldı.

Haberler 03.02.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneyou Anadolu Bölgesindeki Suriyeli snmaclara, GAP Bölge Kalknma daresi (BK) ve BM Kalknma Program (UNDP) ibirliiyle kapsaml mesleki eitim verilecek.

GAP BK Bakan Sadrettin Karahocagil, UNDP ortaklnda balatlan ibirlii dolaysyla GAP BKde düzenlenen törende yapt konumada, Harran Üniversitesi (HRÜ) anlurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odas Birlii ve GAP Tarmsal Aratrma Enstitüsü Müdürlüünün (GAPTAEM) de desteiyle anlurfa, Gaziantep ve Kiliste çalma yapacaklarn söyledi.

Türkiyenin Suriyeli snmaclarn her türlü insani ihtiyacn karlamaya çaltn ifade eden Karahocagil, bölge illerinin bir buçuk milyondan daha fazla bir snmacya ev sahiplii yaptn belirtti.

Snmaclarn hem kendilerine hem de Türkiye ekonomisine katk salamasn hedeflediklerini vurgulayan Karahocagil, Türkiyedeki snmaclarn hemen hemen yars bölgemizde misafir ediliyor. Suriyeli misafirlerimizin hem kendi açlarndan hem de bizim ekonomimize faydal olmalar açsndan bir eyler üretmeleri lazm. Onlarn hem kendileri için hem de ekonomimize faydal olmalarn salamak için çeitli programlar uyguluyoruz. Hedefimiz tamamen snmaclarn mesleki olarak yeterliliklerini salamaktr. Bu sayede hem kendi hayat standartlarn yükseltmeleri hem de özellikle illerimizdeki esnaf ve sanayicimize destek olmalardr. diye konutu.

Suriyelilere mesleki eitim verilecek

Bölge illerindeki Suriyeli snmaclarn mesleki yeterliliklerine ilikin ön çalma yaptklarn anlatan Karahocagil, ilk etapta snmaclarn Türkçe dil eitimine ihtiyaç duyduunu belirlediklerini kaydetti.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taaltn da Suriyeli snmaclarn eitimlerine büyük önem verdiklerini belirterek, ibirliinin Türkçe eitim safhasna katk sunacaklarn ifade etti.

GAP TEAM Müdürü Halil brahim çetiner ise snmaclara tarmsal eitim konusunda bilgi vereceklerini kaydetti.

Suriyelilerin büyük bir çounluunun tarm alanlarnda çaltn anlatan çetiner, seraclk ve fidan üretimi gibi farkl konularda uygulamal eitimlerin verileceini sözlerine ekledi.

Toplam 6 milyon 300 dolarlk bütçeyle verilecek 75 ayr sektör eitimiyle ilk etapta yaklak 2 bin snmacya ulalmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git