Mezarda emeklilik istemiyoruz

'Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ (EYT) mağduriyetlerine neden olduğunu savundukları yasanın 20'nci yılında Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda miting düzenledi.

Haberler 09.09.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 Eylül 1999 öncesinde SSK, Ba-Kur ve Emekli Sand mensubu olarak çalma hayatna balayan ancak dönemin koalisyon hükümetince çkarlan 4447 Sayl Kanunun geriye dönük iletilmesiyle madur edildiklerini ve emeklilik haklar için hükümetin adm atmasn talep eden yüzlerce kii Ankarada, Tandoan Meydannda miting düzenledi.

Emeklilikte Yaa Taklanlarn (EYT) eylemlerine Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonunun (DSK) yan sra CHP ve Y Partili milletvekilleri de destek verdi.

MEYDAN SYAH BALONLARLA DONATILDI

Haydi bastr EYT, duysun bizi Türkiye arks eliinde balayan mitingde Emeklilik hakkmz söke söke alrz, Direne direne kazanacaz sloganlar atld. EYT yazl siyah balonlarla donatlan Tandoan Meydann dolduranlar, 30 Kupon Karl Deil, 30 Ylln Emei Karl, Mezarda Emeklilik stemiyoruz, Patron Yal Devlete Genç, Bizlere Kim Verecek pankartlar tand.

EYTlilerin eyleminde tepki çeken dier balklar ise kdem tazminat ve bireysel emeklilik sistemi oldu. Yüzlerce kii kdem tazminatnn kaldrlmasna ve çalanlara zorunlu bireysel emeklilik sisteminin uygulanmasna tepki gösterdi.

YARIN GENçLERN DE BAINA GELECEK

50 yandaki Hüseyin Piyan Ankaradaki EYTlilerin mitingine bastonuyla ve takma sakalyla katld. 1999 öncesinde düzenlemeye tabi olduunu haklarnn gasp edildiini ifade eden Piyan, Bu yata m emekli olacaz diye bu sakal ve bastonla mitinge katldm. Ölünce emekli olmak istemiyoruz. Yarn gençlerin de bana gelecek, bu yüzden hep beraber haklarmz için ses çkarmamz gerekiyor diye konutu.

Ankaradaki mitinge baston ve takma sakal ile katlan 50 yandaki Hüseyin Piyan, Ölünce emekli olmak istemiyoruz dedi.

TALEPLERMZ SÖYLEYNCE TUZU KURU DENYOR

52 yandaki erife Koç ise 30 yldr çaltn ve hakkn kazanmasna ramen emekli olamadn ifade ederek, Biz taleplerimizi söyleyince bunlarn da tuzu kuru deniyor. Ben bir süre daha çalabilirim ama yalannca bir iin elinden tutamaz olacaz. Bizim hakkmz versinler biz bu ülkeye onlardan daha iyi hizmet vermeye devam ederiz diye konutu.

ERDOANA LETMEK çN MZA KAMPANYASI

Öte yandan EYTliler emeklilik haklar için harekete geçilmesini ve düzenleme yaplmasn talep ederek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana iletmek üzere imza kampanyas balatt. Yüzlerce kii alanda dolaan dilekçeyi imzalad. Binin üzerindeki imzann Cumhurbakanlna iletilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git