"Mezopotamya Ovasında Tarla Günü" etkinliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Mezopotamya Ovasında Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Haberler 20.05.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Mahmut Demirta, Kzltepe Kaymakaml ve Belediyesi, GAP Bölge Kalknma daresi ile Kzltepe Üreten Kadnlar Tarmsal Kalknma Kooperatifi i birliiyle kurulan Mezopotamya çilek Bahçesinde gerçekletirilen etkinlikte, bölgenin bereketli topraklarna sahip çklmas gerektiini belirtti.

Dünyada gda alannda problem yaandn, bu konuda çok dikkatli olunmas gerektiini kaydeden Demirta, çilek bahçesinde kadnlarn cesaret gösterdiini ve ciddi verim alndn söyledi.

TARLA GÜNÜ

Buday ve msrn önemli olduunu, küçük alanlarda da çilek yetitirilebileceini anlatan Demirta, Kadnlarmza teekkür ediyorum. Yeni istihdam ve üretim alanlar açmamz, katma deeri yüksek tarm ürünleri üretmemiz lazm. diye konutu.

Kzltepe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam da tarm ve buday koruyarak küçük alanlarda çeitli faaliyetler içerisine girmeleri gerektiini aktard.

Kurulan bahçenin örnek olduunu ifade eden çam, klimi, topra ve bitki örtüsü çilek yetitirmeye uygun. Küçük alanlarda alternatif ürünler yetitirerek, özellikle kadnlarn ve gençlerin istihdamna katk salanmas lazm. Bölgeye dayal istihdam oluturalm. dedi.

Kooperatif bakan Dilek çam ise 2020 ylnda Kzltepeli kadnlar ile kooperatifi kurduklarn, kadnlarn üretimde yer almalarn ve aile bütçelerine katk salamay amaçladklarn dile getirdi.

Yllk üretimin 50 tonun üzerinde olacan tahmin ettiklerini kaydeden çam, bahçede 16s kadn 19 kiinin istihdam edildiini aktard.

Etkinlikte çilek topland, üretilen meyvelerden yaplan dondurma ikram edildi.

Programa, GAP Bölge Kalknma daresi Bölge Müdürü Hasan Klç, Tarm ve Orman l Müdürü Menduh Dinler, kamu kurumlarnn müdürleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, çiftçiler ve köy muhtarlar katld.

Ana Sayfaya Git