Mikro-Market projesi başladı

E-ticaret platformu Hepsiburada, gelecekteki alışveriş deneyimlerini kişiye özel bir hale getirebilecek MiMEX mikro-market projesi için kurulan global konsorsiyum içinde yer aldığını duyurdu. Proje kapsamında Hepsiburada, iki pilot mekandan birinin kurulumunu üstleniyor.

Haberler 06.01.2021 - 06:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akll online perakende deneyimini, önümüzdeki iki yl içinde Avrupa çapnda yaygnlatrmak için talya, spanya ve Türkiyenin de içinde bulunduu bir konsorsiyum oluturuldu. Proje balangç toplants 11 Aralkta gerçekleen MiMEX, (Mikro-Market Deneyimi) aratrmaclar, gelitiriciler ve perakende deneyimi uzmanlarn içeren uluslararas bir ekip ile önümüzdeki iki yl içinde yeni bir akll online perakende deneyimi sunmay hedeflediklerini açklad. talyan aratrma ve teknoloji gelitirme irketi Spindox Labs (Spindox Group) tarafndan koordine edilen konsorsiyumun, Türkiyenin e-ticaret platformu Hepsiburada; talya, Trento merkezli Fondazione Bruno Kessler vakf spanyol teknoloji gelitirme irketi Metrica6 ve mühendislik ve maaza düzenleme sektörlerinde uzmanlam Cefla S.C. gruplarndan olutuu bildirildi.

TÜKETC DENEYMLERN YAPILANDIRACAK STRATEJLER BELRLEND

Projenin online balangç töreninin, Avrupa Komisyonu Proje Sorumlusu Vincenzina Vinci ve çeitli proje ortaklarnn temsilcilerinin katlmyla gerçekletirildii bildirildi. Balangç etkinliindeki panelde; önümüzdeki dönem boyunca perakende maazalarnda proximity marketing uygulamalarndan self-checkout sistemlerine kadar deien yeni tüketici deneyimlerini yaplandrmak için gerekecek stratejiler ve program öncelikleri belirlendi.

MKRO MARKETLER AVRUPA SENARYOLARINA UYACAK EKLDE TASARLANACAK

Proje kapsamnda planlanan mikro marketlerin, KOBlerin ihtiyaçlaryla ekillenen Avrupa senaryolarna uyacak ekilde tasarlanaca belirtildi. Proje stratejisinde, Trento Üniversitesinin aratrma laboratuvar Spindox Labs gözetiminde, talyann Trento kentinde bir test merkezinin kurulmasn öngörülüyor. Bu merkez, uygulanabilir çözümlerin somut etkinliini dorulamak için kurulacak. Alan, bir maazann temel konfigürasyonuna sahip olacak ve farkl konseptlerde kullanlabilecek opsiyonlarn gelitirilmesini kolaylatrarak bir Ar-Ge merkezi gibi çalacak.

K PLOT MEKAN KURULACAK

Projenin bir sonraki admnn ise iki pilot mekann kurulmas olduu ifade edildi. Bunlardan ilki kapal alanda, stanbuldaki Hepsiburada Akll Operasyon Merkezinde, ikincisi ise açk havada spanyann Malaga ehrinde bulunan Endülüs Teknoloji Parknda yer alaca duyuruldu. Her iki uygulamada da Trentoda hazrlanan çözümler, operasyonel çok yönlülüünü test etmek için iyiletirilecek ve gelitirilecek.

STOK YÖNETM SÜREçLER GELTRLECEK

MiMEXin Mikro-Marketlerinin ayrca, raflardaki eksik ürünleri otomatik tamamlama ve stok yönetimi süreçlerini gelitirerek, perakende maazalarnn uzaktan yönetimini en iyi hale getirmeyi amaçlamakta olduu belirtildi. çözümler 2018 - 2019 yllar arasnda Cefla Shopfitting, Spindox Labs ve Fondazione Bruno Kesslerdeki aratrmaclar tarafndan gelitirilen bir yapay zeka platformu olan Spinretail projesinde kullanlan bileenleri entegre ederek son hallerine getirilecek.

Yaplan açklamada, u ifadelere yer verildi:

Uygulama kapsamnda, derin örenme teknikleri, müterilerin karmak alveri hareketlerini takip ederek ürünlerin toplanmasn doru bir ekilde izleyecek ekilde geniletilecek. Bu da yapay zeka sistemlerinin gelitirilmesi için hayati önemi olan örenme aamasnda kullanlmak üzere, büyük miktarda veri üretilmesini salayacak. Bireysel müteri geri bildirimlerinin toplayp ve derinlemesine analiz ederek, MiMEX mikro-marketleri, gelecekteki alveri deneyimlerini kiiye özel bir hale getirebilecek. Uygulamada kullanlan bilgisayarl görme teknikleri, koronavirüs ve benzeri salgnlarda müterilerin sosyal mesafe uyumunu gözetmek için araçlar salayarak ayrca deer yaratacak.

Ana Sayfaya Git