Milyonlarca kişi bunu bekliyor!

Kıdem tazminatı reformu için çalışmalar hız kazandı. Hükümet, işçi ve işveren kesimine 4 başlıkta güvence verecek: işçi hak kaybına uğramayacak, işverene ilave yük getirmeyecek, tahsilat sorunu yaşanmayacak, sürdürülebilir bir yapı olacak.

Haberler 02.05.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapsal Dönüüm Admlar kapsamnda yeni kdem tazminat sistemi açklamasnn ardndan konuyla ilgili çalmalar hz kazand. Yeni sistemi güçlendirmek için tevik mekanizmalar devreye girecek.

verenden yaplacak kesintiler bireysel emeklilik sistemi ile entegre Kdem Tazminat Fonunda toplanacak. sizlik Fonu kesintisinin azaltlmas seçeneklerin banda yer alyor. Böylece iveren de devlet desteiyle emeklilik finansmanna dahil edilmi olacak.

DEVLET KATKISI OLACAK

Hükümet, kdemde çalan haklarnda hiçbir kayba neden olmayacak, içi ve iveren kesimini rahatlatacak formül ortaya koyacak. Sistemle 1 yl çalmaya karlk 1 aylk brüt ücret tutarndaki tazminat miktar fonla azalmayacak.

Bugün 30 günlük brüt ücrete karlk gelen 8.3lük oran iveren paynn yan sra devlet katks, sizlik Fonundan yaplacak destekle korunmas öngörülüyor. Yeni sistemde kaç yl süreyle fonda biriken paraya dokunulmayaca, en önemli balklarndan olacak.

Hükümet, içi ve iveren kesimine 4 balkta güvence verecek: çi hak kaybna uramayacak, iverene ilave yük getirmeyecek, tahsilat sorunu yaanmayacak, sürdürülebilir yap olacak.

Ana Sayfaya Git