Miting çağrısı

İktidarın krizlerine karşı halkı 18 Aralık’ta İstasyon Meydanı’nda düzenleyecekleri mitinge davet eden KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nasır Demirkıran, “Bu miting, itirazı olan herkesin mitingi olacak” dedi.

Haberler 11.12.2021 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - ktidarn krizlerine kar halk 18 Aralkta stasyon Meydannda düzenleyecekleri mitinge davet eden KESK Diyarbakr ubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nasr Demirkran, Bu miting, itiraz olan herkesin mitingi olacak dedi.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), derinleen ekonomik kriz ile birlikte enflasyon oranlarndaki art sonras kamu emekçilerinin alm gücünün dümesi ve maalarnn erimesine kar 18 -19 Aralk tarihlerinde Diyarbakr, zmir, Ankara ve stanbulda Geçinemiyoruz, insanca yaamak istiyoruz iaryla mitingler düzenleyecek. Mitingler, 18 Aralkta zmir ve Diyarbakrda, 19 Aralkta ise Ankara ve stanbulda gerçekleecek. Diyarbakrdaki mitingin adresi stasyon Meydan.

KESK Diyarbakr ubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nasr Demirkran, tüm emekçileri taleplerini yüksek sesle dile getirmek için mitinge davet etti.

ZAMLAR ALANLARA çIKMAYA ZORLADI

Ülkede derinleen ekonomik krizin toplumda üreten kesim olan emekçileri derinden etkilediini belirten Demirkran, 2020 yl bandan bu yana enflasyon oranlarnn emekçilerin maalarn hiç ettiini söyledi.

Emekçinin kriz karsnda ciddi anlamda gelecek kaygs yaadn vurgulayan Demirkran, ülkede sadece ekonomik deil toplumsal ve siyasal bir krizin yaandnn da altn çizdi. Demirkran, Emekçilerin ald maalar döviz kuruna endekslendiinde geçen yln çok daha fazla atnda maalar alyoruz. Ucuz igücü ile kar karya, vergilerin kat be kat art bir dönemdeyiz. Salktan gdaya, gdadan yakt ihtiyaçlarna kadar zamlarla kar karyayz. Geldiimiz dönemde ekmek 5 TLyi buldu. Ekmein 1 buçuk TL olduu dönemdeki asgari ücret ile bugün 5 TL odluu dönem arasnda bir fark yok. Bunlar çok somut göstergeler. Tabi ki de salt ekonomi deil, ülkenin siyasi anlamda yaad tkanklktan da kaynakl bugün alanlara çkma karar aldk diye belirtti.

TRAZI OLANLARIN MTNG

Düzenledikleri mitinglerle Mecliste görüülen 2022 yl bütçesinden de pay isteyeceklerini belirten Demirkran, Bizler Beli çeteye ya da sermayeye deil tamamen üreten emekçiye ve halka bütçe talebiyle alanlara çkyoruz. Biz üretenler toplumun önemli bir parçasyz. Ancak artk geçinemiyoruz. Geldiimiz bu aamada bizden çok daha kötü durumda olan yurttalarda var. Daha önceki dönemlerde belki ksmi güvencelerimiz vard fakat artk o da kalmad. Halkla beraber omuz omuza taleplerimiz için mücadele edeceiz. Yaptmz miting, sadece kamu emekçilerin mitingi deil sokakta yaayan yurttalardan tutun küçük esnaflara, esnaflardan kadnlara, kadnlardan isiz gençlere kadar herkesin mitingi olacak. Miting sadece kamu emekçilerin maalar ile ilgili olmayacak. Bu miting itiraz olan herkesin mitingi olacak ifadelerini kulland.

HEDEF VE TALEPLER

Mitingin tüm ezilen emekçilerin sesi olacan vurgulayan Demirkran, Bu mitingle bundan sonra yaanan krizleri kabul etmeyeceimizi, bu sürecin bundan böyle bu ekilde yürümeyeceini kamuoyuna deklare edeceiz dedi. Ülkede yaanan siyasi krizin bu ekilde devam etmesi durumunda toplumda enflasyon karsnda ezilenlerin artk söyleyecek bir eylerinin kalmayaca tehlikesini hatrlatan Demirkran, Halklar açsndan geldiimiz aama büyük bir tkanklk yaratyor. Bizler, sermayeyi besleyen bu politikalar reddederek ve deitirerek, yeni bir sonuç almay hedeflemeliyiz. En bata dolar kurunun daha bilimsel aklc yöntemlerle yönetilmesini salamalyz, asgari ücreti açlk snrnn üstüne çkarmalyz, eriyen maalar iyiletirmeliyiz, kamu emekçilerine ayrlan bütçeyi arttrmalyz diyerek, alanlarda dile getirilecek talepleri sralad.

MÜCADELE çARISI

Kentte el bildirileri ve anons araçlaryla halk alana davet etmeye çalacaklarn ifade eden Demirkran, u çarda bulundu: Kentteki siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, üretenleri ksacas tüm toplumu daha fazla bu düzen karsnda erimemek, yok olmamak için Bu böyle gitmez diyerek alanlarda omuz omuza mücadeleye bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git