Mızraklı: Tarımın büyümesi gerekiyor

2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları kapsamında muhtarlarla bir araya gelen DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, kentte tarım oranının yüzde 23 bandında olduğunu belirterek, tarımın sosyal ve kültürel kapasitesinin artması gerektiğine işaret etti.

Haberler 01.08.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB), 2020-2024 Stratejik Plan Toplantlar kapsamnda Dicle, Hani, Eil ve Kocaköy ilçelerinin mahalle muhtarlaryla bir araya geldi. DBB Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantya DBB Ebakan Selçuk Mzrakl, Dicle, Eil, Kocaköy Belediye ebakanlar, Hani Belediye Bakan, DBB Meclis Üyeleri ile DSK Genel Müdürü Zeki Kantarci, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmclar ve daire bakanlar katld.

SEçLMLERN HALKA KARI SORUMLULUKLARI VAR

Toplantda konuan Ebakan Selçuk Mzrakl, seçilmilerin halka kar sorumluluklarnn bulunduunu belirterek, bu sorumluluklarn yerine getirilmesi gerektiinin altn çizdi. Muhtarlarla daha etkili iletiim salanmas gerektiine iaret ederek, Sorun çkartan bir tarzdan çok çözümü üreten, toplumsal uzlay üreten bir yaklamn daha önemli ve deerli olduunu düünüyorum. Bu aamada hepimizin üzerine düen çok ciddi sorumluluklar var. Biz kendi altyapmz bu sistemin daha güçlü bir ekilde ileyii için uyarlamaya çalyoruz dedi.

TARIMIN ARTMASI GEREKYOR

Mahalle muhtarlarnn ilettii tüm sorunlar kayt altna aldklarn ifade eden Mzrakl, sorunlarn çözümü için muhtarlarla bir araya gelerek, talep ve isteklerini iletmesini istedi. Kentte tarm orannn yüzde 23 bandnda olduunu söyleyen Mzrakl, Bu yüzde 23ün çok daha yüksek katma deeri olan biçimlerle artmas gerekiyor. Krsaln kapasitesinin artmas gerekiyor, sosyal kapasitesinin artmas gerekiyor, kültürel kapasitesinin artmas gerekiyor. Yaamn konfor düzeyinin artmas gerekiyor. çocuk için, kadn için artmas gerekiyor. Bir bütün olarak orada yaayanlara, orada yaamann memnuniyetini sunabilecek bir forma dönümesi gerekiyor. Yoksa kr boaltan yaklamlarn hiçte verimli olmadn sizler de biliyorsunuz diye konutu.

Mzraklnn konumas ardndan mahalle muhtarlar söz alarak yaadklar sorunlar anlatt.

Ana Sayfaya Git