Mızraklı: Tarımın büyümesi gerekiyor

2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları kapsamında muhtarlarla bir araya gelen DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, kentte tarım oranının yüzde 23 bandında olduğunu belirterek, tarımın sosyal ve kültürel kapasitesinin artması gerektiğine işaret etti.

Mızraklı: Tarımın büyümesi gerekiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), 2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları kapsamında Dicle, Hani, Eğil ve Kocaköy ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. DBB Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Dicle, Eğil, Kocaköy Belediye eşbaşkanları, Hani Belediye Başkanı, DBB Meclis Üyeleri ile DİSKİ Genel Müdürü Zeki Kantarci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

‘SEÇİLMİŞLERİN HALKA KARŞI SORUMLULUKLARI VAR

Toplantıda konuşan Eşbaşkan Selçuk Mızraklı, seçilmişlerin halka karşı sorumluluklarının bulunduğunu belirterek, bu sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Muhtarlarla daha etkili iletişim sağlanması gerektiğine işaret ederek, “Sorun çıkartan bir tarzdan çok çözümü üreten, toplumsal uzlaşıyı üreten bir yaklaşımın daha önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Bu aşamada hepimizin üzerine düşen çok ciddi sorumluluklar var. Biz kendi altyapımızı bu sistemin daha güçlü bir şekilde işleyişi için uyarlamaya çalışıyoruz” dedi.

‘TARIMIN ARTMASI GEREKİYOR’

Mahalle muhtarlarının ilettiği tüm sorunları kayıt altına aldıklarını ifade eden Mızraklı, sorunların çözümü için muhtarlarla bir araya gelerek, talep ve isteklerini iletmesini istedi. Kentte tarım oranının yüzde 23 bandında olduğunu söyleyen Mızraklı, “Bu yüzde 23’ün çok daha yüksek katma değeri olan biçimlerle artması gerekiyor. Kırsalın kapasitesinin artması gerekiyor, sosyal kapasitesinin artması gerekiyor, kültürel kapasitesinin artması gerekiyor. Yaşamın konfor düzeyinin artması gerekiyor. Çocuk için, kadın için artması gerekiyor. Bir bütün olarak orada yaşayanlara, orada yaşamanın memnuniyetini sunabilecek bir forma dönüşmesi gerekiyor. Yoksa kırı boşaltan yaklaşımların hiçte verimli olmadığını sizler de biliyorsunuz” diye konuştu.

Mızraklı’nın konuşması ardından mahalle muhtarları söz alarak yaşadıkları sorunları anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz