‘Mutfak yanıyor, kırmızı eti unuttuk’

Ekonomik kriz vatandaşın cebini yaktığı gibi mutfağa da girilmez oldu. Vatandaşlar yaşadıkları ekonomik krize dikkati çekerek, “Mutfak yanıyor. Kırmızı eti unutmuşuz, rüyamızda bile göremiyoruz” dedi.

Haberler 11.11.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda ürünlerine bata olmak üzere, elektrik, doalgaz ve yakta sklkla yaplan zamlar dar gelirlilerin yükünü her geçen gün arlatryor. Diyarbakrdaki esnaflar ve vatandalar, mutfan yandn, krmz eti unuttuklarn ve rüyalarnda bile göremediklerini dile getirdi.

MÜTERLER KAYETç

Pazarc Mehmet Aytek, yaplan zamlarn hem müterileri hem de kendilerini etkilediini belirterek, Pazarcln kazanc yok ama zahmeti çoktur. Mal elinde kald m, o yarn çöptür. Komisyoncular mal bize yetitirene kadar fiyatlar artyor. Tarladan hale, halden de pazara geliyor. Haliyle pahallayor aldklarmz. Müteriler ikyetçi. Gelip bir iki poetle dönüyorlar diye konutu.

DAHA DA ZAM YAPILIYOR

Hüseyin Kocakaya da pazarda iler krktr diyerek yaknyor. Kocakaya, dier pazarclar gibi zamlardan ikayet ederken, rutin bir hale gelen zamlara dikkati çekerek yapamyoruz. Her yerde zam var. Elektrik ve su parasn ödemiyoruz. Ödemediimiz zaman ceza kesiyorlar. 7 çocuum var. Zamlar halkn cebinden çkyor. Zam var, yeter deyince, daha da zam yapyorlar dedi.

SAVAIN MALYET BZDEN KESLYOR

Emekli smail Zeybek de Kriz var m sorusuna tepkiyle karlk vererek, Nasl kriz yok. Mutfak yanyor. Her ey yüzde 50 artm. Ben emekliyim, maam bana yetmiyor. Elektrik ve doalgaz parasn hesaplasam maamn yars gidiyor. Pazara indiimde sebze, meyve alamyorum. Krmz eti unutmuuz. Rüyamda bile göremem diye konutu.

ÜLKEY FLASA SÜRÜKLEDLER

Nihal Senim, elektrik, su ve doalgaza zam geldii için faturalarn ödeyemediklerini vurgulayarak, Bizim insanmz yoksuldur. güç yok. Zamlara m para yetitirsin, örencileri mi okutsun, yoksa evine mi baksn? Ne yapsn bu insanlar? ki torunum ile birlikte 5 nüfusuz. Evi zor geçindiriyorum. Ay sonuna borçlu giriyoruz. Asgari ücretle yaam devam edilir mi? diye konutu.

SAVAIN BEDEL BZE AIR ÖDETLECEK

Esnaf Kadir Arslan ise daha önce etin kilosu ucuz olduu için köfteyi 2 liradan sattn hatrlatarak, u an köfteyi 6 liraya veriyoruz. Para kazanamyoruz. Örenci için bu para yüksektir dedi. Ellerindekini korumaya çalarak hayata kalmaya çaltklarn ifade eden Arslan, unlar söyledi: Birçok arkadamz dükkn kapatt. Ylbandan sonra çok ciddi zamlar gelecek. Bir de bu savan bedeli bize ar ödetilecek. Onlara yine bir ey olmayacak. Saraylarnda oturacaklar, iyi arabalarna binecekler. Biz de ekonomi ile savamaya devam edeceiz. Hakszla da her zaman urayacaz. Bu sistem deimedikçe bu yüz yl da sürer.

ZAMLAR DURSUN

Yüksel Aslan da zamlarn kendilerini her yönden etkilediini ifade etti. 50 liraya mutfan doldurabiliyorken, bugün 200 liraya hiçbir ey alamadndan yaknan Aslan, Evde 9 nüfusuz, zar zor geçiniyoruz. Bir kardeim engelli. ki karde çalyoruz. Bu zamlarn durmasn istiyoruz. Ne yapacamz bilemiyoruz diye belirtti.

ARTIK YETER

Vatandalardan Mehmet Aknc da diyaliz hastas olduunu ve ilaçlarn pahal olmasndan ikayet ediyor. Aknc, yaamn her alannda yaplan zamlara ve vergilere tepkisini Artk yeter diyerek gösteriyor.

Ana Sayfaya Git