Nevşehir’de Tarihle Buluştu…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliğine Diyarbakırlı kadın çiftçilerimiz katıldı.

Haberler 13.03.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl, Eitim Yaym ve Yaynlar Dairesi Bakanlnca yürütülen Tarmda Kadn Giriimciliinin Güçlendirilmesi Programna çeitli illerden katlan kadn çiftçilerin yan sra Diyarbakrl 25 kadn çiftçi de katld.

Ankara Ticaret Odas Uluslararas Kongre ve Sergi Saraynda düzenlenen etkinli Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, l Müdür Yardmcs Mehmet efik Türker ile Koordinasyon ve Tarmsal Veriler ube Müdürlüünde görevli üç personel yer ald.

Ülkenin çeitli yerlerinden katlan kadn çiftçilerinin bulumasna yönelik etkinlik verilen kahvaltyla balad. lk toplant Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik ve Bakanlk yetkilileri ile Türkiyenin çeitli illerinden gelen kadnlarn katlmyla gerçekletirildi.

Etkinlikte bir konuma yapan çelik,

çiftçilerin önemli bir bölümünü kadnlarn oluturduuna iaret ederek, desteklerinde kadnlara pozitif ayrmclk uyguladklarn belirtti. Genç çiftçilerin Desteklenmesi Program kapsamnda geçen sene 15 bin çiftçinin desteklendiini, bu sene de 15 bin çiftçiye hibe vereceklerini ifade eden çelik, rakamn 11 binini kadnlarn oluturduunu vurgulad. Bakan çelikin kadn çiftçilere yönelik yapt açklamalar kadn çiftçilerce çokça alkland. Davul zurna eliinde gerçekletirilen etkinlik, kadn çiftçilere keyifli anlar yaatt.

Yöresel ürünler de sergilendi

Etkinlikte çeitli yörelerin halkoyunlarnn yan sra yöresel ürünler de dikkati çekti. Ankarada gerçekletirilen etkinliin ardndan, Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü ekibi, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü Münasebetiyle, Diyarbakrl emektar kadn çiftçilere farkl bir atmosferi daha yaamalar için ayn gün rotasn Nevehire doru çevirdi. Kadn çiftçiler bir günlük de olsa Kapadokyadaki güzelliklerle bulumann keyfini yaarken, oradaki tarihi güzellikleri görüp soluduklar için Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüümüze böyle bir frsat yarattklar için duyduklar memnuniyeti dile getirdiler.

Ana Sayfaya Git