O işlemler artık internetten yapılacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyen yabancıların başvuru sürecinden itibaren doğru yönlendirilmesi amacıyla istatistiki veriler, gayrimenkul edinimi yoluyla vatandaşlık kazanımı hakkındaki bilgiler ve tapu müdürlüklerinden randevu alınması gibi her türlü bilgi akışının sağlandığı bilgi portalını kurdu.

Haberler 19.11.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl, Türkiyeye yatrm yapmak isteyen yabanclar doru yönlendirmek, yatrm kararlarna ilikin verilere eriim salamak, bavuru süreçlerinde ve sonrasnda tanmaz edinimi ve vatandalk kazanm bata olmak üzere tapu ve kadastro ile ilgili tüm ilemlerine yardmc olmak amacyla devlet güvencesi altnda hizmet sunan Yabanclar Bilgi Portal (Your Key Turkey)n hazrlad.

Portal ile tanmaza yönelik her türlü hukuki bilgi ve i aklarndan yabanclarn tanmaz edinimine yönelik istatistiki bilgilere, gayrimenkul edinimi yoluyla vatandalk kazanmna ilikin her türlü bilgiye ulalabilecek.

Ayrca tanmaza ilikin mekansal veri ile yatrm younluu haritalar ve analizlerine, Türkiyeden tanmaz alabilen ülke vatandalar bilgisine, e-randevu sistemi araclyla tapu müdürlüklerinden randevu alnmasna kadar pek çok bilgiye eriim imkan salanacak.

Ayrca yabanclara detayl sorular ve bilgi talepleri için de sitede bulunan form araclyla bavuru yapma imkan sunulacak. Bir i günü içerisinde bilgilendirme yaplacak.

6 dilde hizmet verecek

Türkçe, ngilizce, Arapça ve Almanca dillerinde aktif hizmet veren portala ilerleyen günlerde Rusça, Franszca ve spanyolca dilleri de eklenerek toplam 7 dilde hizmet sunulacak.

Portaln web adresi www.yourkeyturkey.gov.tr adresi ile sosyal medya hesaplarndan da aktif hizmet verilecek.

Your Key Turkey, yabanc yatrmclara sunduu hizmetler bakmndan alannda ilk olacak. Bakanlk, portal tantmak için web sayfasna ek olarak ilem rehberi, broür, afi, el ilan, katalog, magazin, dergi gibi pek çok basl materyal hazrlad.

10 ülke de 12 farkl temsilcilik açlacak

Yurt dnda yaayan vatandalarn tapu ilemlerine kolaylk salamak ve yurt dna gayrimenkul satn artrmak amacyla 10 ülkede 12 temsilcilik açlacak.

lk etapta, Bakü Büyükelçilii, Berlin, Düsseldorf, Paris ve Brükseldeki bakonsolosluklarda tapu ilemleri için temsilcilikler hizmet verecek.

Ayrca Doha, Kuveyt, Üsküp, Oslo, Lefkoa, Londra ve Stuttgartta konsolosluk dnda ofis kiralanarak tapu ilemleri için temsilcilik açlacak.

Temsilciliklere Tapu ve Kadastro Müaviri ve Tapu ve Kadastro Ataesi görevlendirilecek.

Ana Sayfaya Git