Öğrenciler keyifli, esnaf sevinçli

Korona virüs pandemisi nedeni ile yaklaşık 1 buçuk yıl kapalı kalan okulların yeniden yüz yüze eğitime açılması hem öğrencileri sevindirdi hem de esnafın yüzünü güldürdü.

Haberler 15.09.2021 - 06:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüz yüze eitimden uzak geçen 1 buçuk yln ardndan tüm kademedeki okullarda yeniden tam zamanl olarak yüz yüze eitim öretim verilmeye baland. Yaklak 18 milyon örenci okullar, snflar doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öretmen de okullarda, snflarda örencileriyle bir araya geldi. Örenciler arkadalarna ve snflarna kavumann mutluluunu yaarken, esnaf da örencilerle birlikte ilerinin düzelmesinin sevincini yaad.
Diyarbakrda okullarn açlmasyla beraber tekrardan yüz yüze eitime geçmekten mutlu olan örencilerin yan sra esnaf da ilerinin yava yava düzeldiini söyledi. 8. snf örencisi olan Melek Krnfl, okullarn tekrar yüz yüze eitime açlmasndan dolay mutlu olduunu söyledi. Krnfl, LGS örencisiyim 8. snfa gidiyorum, 2 yla yakndr okul yoktu, salam bir temel alamadk. Okullar açld için çok mutluyum. Arkadalarm öretmenlerimi çok özlemitim. Umarm bir daha okullar kapanmaz. Onun için maske, hijyene, mesafemize dikkat edelim dedi.
6. snf örencilerinden Yamur Karal ise Okulu çok özledim, tam zamanl açlmas da açlmas da bizim için çok iyi oldu. Arkadalarm çok özlemitim. Uzaktan eitim pek verimli olmuyordu ama uan yüz yüze olduu için çok mutluyum diye konutu.
Okulu çok özlediini belirten lise örencisi Umut Can Yayk da, Arkadalarmz sralarmz çok özlemitik. Okullarn açlmas çok iyi oldu eklinde konutu.
Diyarbakrda 28 yldr tost yapp sattn belirten aban Barut, Pandemi ve okullarn kapal olmasndan dolay ilerimiz durmutu. imdi okullarn açlmasyla yava yava toparlanmaya baladk. Örenci oldu mu hareket olur, inallah ilerimiz de daha iyiye gidecek dedi.

Ana Sayfaya Git