Öğrencinin fikri proje konusu oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da gerçekleşen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”nde eğitim alan bir öğrencinin fikri proje konusu oldu.

Haberler 28.07.2018 - 08:48 Son Güncelleme : 28.07.2018 - 08:54

TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu tarafndan yürütülen ve Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) tarafndan desteklenen Gelecei Yazan Kadnlar Projesinden yararlanan örencilerin fikirleri mentörleri tarafndan projeye dönütürüldü. Kadnlarn yazlm çanda geri kalmamas ve mobil teknolojileri tanyp giriimcilikte öne geçebilmelerini salamay amaçlayan Gelecei Yazan Kadnlar Projesinde eitim alan Diyarbakrl üniversite örencisi Selma Balatn VEX Robotics etimi fikri TOBB l Kadn Giriimciler Kurulu tarafndan hayata geçirildi. DTB Konferans Salonunda gerçekletirilen VEX Robotics eitimine TOBB l Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Hatice Akyl, TOBB l Kadn Giriimciler icra Kurulu Üyesi Fidan Bozdoan Kayar, Dicle Üniversitesi öretim üyeleri, resmi ve özel okullarda görev yapan bilgisayar ve robotik kodlama yapan öretmenler katld.

KADIN GRMCLER

Diyarbakrda VEX Robotics eitimi fikrinin TOBB l Kadn Giriimciler Kurulu tarafndan projeye dönümesinden büyük mutluluk duyduunu anlatan Selma Balat, Böylesi bir fikri TOBB l Kadn Giriimciler Kurulunda bulunan mentörümüz ve biliim sektöründe bulunan Fidan Bozdoan Kayar ile paylatm kendisi de bu fikrimi Kadn Giriimciler Kuruluna sundu ve ilimizde böylesi bir eitim verilmesine karar verildi dedi.

TOBB l Kadn Giriimciler Kurulu Üyesi Fidan Bozdoan Kayar ise fikrin kendileri için çok önemli olduunu anlatarak, Gelecei Yazan Kadnlar Projesinde 18 l arasnda ilimiz finale gidebildi. Projenin ardndan eitim alan örencilerimizden gelen fikirle ile yeni projeleri de bundan sonra hayata geçirmeye devam edeceiz diye konutu.

PROJE DESTEKLEND

Yaplan konumalarn ardndan BITS 3 Boyutlu Teknoloji Sistemleri ve Educat Robotisc Firmalarnn i birlii ile katlmc öretmenlere Zekas Mühendisi Eyyüp Eriman ile Strateji ve Gelitirme Mühendisi Mehmet Akçal tarafndan VEX Robotics eitimi verdi. VEX Roboticsin örencilere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alannda zengin ve heyecan verici bir tantm platformu sunmak üzere tasarlanm, ölçeklenebilir, birleebilen bir robotik sistem olduunu anlatan Akçal, VEX IQ Starter kitleri ve ya Süper Kitleri ile 850nin üzerinde parçaya sahip olursunuz. ster kutu içinden çkan ilk klavuzla Clawbotunuzu tasarlar, isterseniz indirilebilir dier klavuzlardan farkl robotlar ina edebilirsiniz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git