Ömür boyu memurluk bitti!

Hükümet memurlar için düğmeye bastı. Yeni sistemde iş yükü dikkate alınarak memura 6 ay ya da 1 yıllık karne verilecek. Değerlendirmede başarılı olan personele ek ödeme yapılacak. Dört aşamalı yapılacak olan değerlendirmeye kurumlar kendileri karar verecek.

Haberler 28.02.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu personel rejimi yeniden düzenleniyor. FETÖ gibi terör örgütlerinin devlette yeniden ortaya çkmasn engellemeyi, imtiyazl gruplarn kökünün kaznmasn hedefleyen yeni sistemde i yükü dikkate alnarak memura 6 aylk ya da bir yllk karne verilecek. Karnesi baarl olan sözlemeli personele ek ödeme yaplacak. Yönetmelik taslanda dikkat çeken balklar öyle:

6 AYLIK-BR YILLIK KARNE: Kamu kurum, kurulular hizmet gerekleri, i yükünü dikkate alarak 6 aylk veya bir yllk deerlendirme dönemleri belirleyecek.

DÖRT AAMALI OLACAK: Kurum ve kurulular A, B, C, D olmak üzere dört aamal deerlendirme yapacak. Kurumun, amaçlarn gerçekletirmeye yönelik stratejik görevlerdeki performansn en yakn amir deerlendirecek. Kurumlar kimlerin görevlerini deerlendireceine kendileri karar verecek.

360 DERECE MODEL: Personelden beklenen tutum, davran, bilgi ve beceri düzeyinde 360 derece deerlendirme modeli uygulanacak.

BAARI PUANI VERLECEK: Baar deerlendirme süreci planlama, izleme, aamalarndan oluacak. Baar puan, hedef, görev, yetkinlik ve vatanda memnuniyeti yüzdelik arlklarna göre belirlenecek.

BAARI ÜCRET ÖDEMES: Personelin durumu, görevde yükselmelerinde, kiisel geliim imknlarnn desteklenmesinde, yurtd görevlendirmelerinde deerlendirilecek. Sözlemeli personele baar ücreti ödemesi yaplacak.

C-D DÜÜK BAARILI: Birbirini takip eden üç deerlendirme döneminin en az ikisinde baar puan D olan personel hakknda görev veya görev yeri deiiklii, sözlemesinin sonlandrlmas gibi tedbir alnacak.

KURUMSAL YÖNETMELKLER: Kurumsal yönetmelikler Devlet Personel Bakanlndan uygun görü alnarak yürürlüe konulacak.

DÜÜK NOT ALAN MEMURUN SÖZLEMES PTAL EDLECEK

Karnede A, B,C, D olmak üzere dört aamal deerlendirme yaplacak. Memurun hedefleri, görevleri, yetkinlikleri dikkate alnarak, vatandan memnuniyeti deerlendirilecek. Karnesi A, B olana yurtd görevlerde önceliin yan sra baar ücreti ödenecek. Karnesi C, D olanlar için ise eksiklikleri dikkate alnarak geliim planlar hazrlanacak. Üç deerlendirme döneminin en az ikisinde D düzeyde olan personel hakknda tedbirler alnacak. Gerekli görüldüünde sözlemeli personelin sözlemesi sonlandrlabilecek.

PERFORMANS DEERLENDRME KILAVUZU

Kamu personeline karne sistemine ilikin taslak 8-9 Martta yaplacak çaltayda masaya yatrlacak. Kaldrlan sicil sistemi yerine kamuda performans dikkate alan bir deerlendirme sistemi için performans deerlendirme klavuzu hazrlanacak.

Ana Sayfaya Git