OSB'de enerji kaynaklı kayıp

DOSİAD Başkanı Aslan, üretimi büyük ölçüde etkileyen elektrik ve doğalgazdaki gelişmelerden kaynaklı milyonlarca TL zarar oluştuğunu söyledi.

Haberler 27.01.2022 - 02:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik ve doalgaza yaplan zamlar yetmemi gibi üzerine elektrik kesintileri ve doalgaz kstlamas üretimi durdurma noktasna getirdi. Diyarbakr Organize Sanayici nsanlar Dernei (DOSAD) Bakan Abdurrahman Aslan, üretimi büyük ölçüde etkileyen elektrik ve doalgazdaki gelimelerden kaynakl milyonlarca TL zarar olutuunu söyledi.

EN AZ Üç GÜN

randan doalgaz tedarikinde yaanan sknt nedeniyle sanayicinin doalgaz ve elektrik tüketimine getirilen kstlama sonras irketler art arda üretim duruu açklamaya balad.

OSBlerde ortalama üç günü bulan elektrik ve doalgaz kesintileri yaplaca bildirilmesiyle üretim tamamen durdu.

ÜRETM TAMAMEN DURDU

Diyarbakr Organize Sanayici nsanlar Dernei (DOSAD) Bakan Abdurrahman Aslan, önceki yl içi ve ylsonu itibariyle elektrik ve doalgazda yaplan yüksek zamlar yetmemi gibi alnan bu kstlama kararnn ülkedeki sanayi üretimini de en az 3 gün süreyle tamamen durmas anlamna geldiini belirtti.

MLYARLARCA KAYIP

DOSAD Bakan Aslan, Bu durum üretici, sanayici üzerinde ciddi bir etki brakacaktr. Sanayicilerimizin imdiden arz cephesinde bu sorunla kar karya kalmas hiç kukusuz verimlilii, üretim kalitesini, sevkiyat ve daha birçok konuyu olumsuz etkileyecektir. Bu da Türkiye genelinde üretimden kaynakl milyarlarca TL kayp oluturacak. Diyarbakr özelinde de durum farkl deil ve bunun faturas da sanayicilerimize milyonlarca TLye mal olacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git