Görüş Bildir

OSB'de enerji kaynaklı kayıp

DOSİAD Başkanı Aslan, üretimi büyük ölçüde etkileyen elektrik ve doğalgazdaki gelişmelerden kaynaklı milyonlarca TL zarar oluştuğunu söyledi.

OSB'de enerji kaynaklı kayıp

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar yetmemiş gibi üzerine elektrik kesintileri ve doğalgaz kısıtlaması üretimi durdurma noktasına getirdi. Diyarbakır Organize Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSİAD) Başkanı Abdurrahman Aslan, üretimi büyük ölçüde etkileyen elektrik ve doğalgazdaki gelişmelerden kaynaklı milyonlarca TL zarar oluştuğunu söyledi.

EN AZ ÜÇ GÜN

İran’dan doğalgaz tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle sanayicinin doğalgaz ve elektrik tüketimine getirilen kısıtlama sonrası şirketler art arda üretim duruşu açıklamaya başladı.

OSB’lerde ortalama üç günü bulan elektrik ve doğalgaz kesintileri yapılacağı bildirilmesiyle üretim tamamen durdu.

ÜRETİM TAMAMEN DURDU

Diyarbakır Organize Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSİAD) Başkanı Abdurrahman Aslan, önceki yıl içi ve yılsonu itibariyle elektrik ve doğalgazda yapılan yüksek zamlar yetmemiş gibi alınan bu kısıtlama kararının ülkedeki sanayi üretimini de en az 3 gün süreyle tamamen durması anlamına geldiğini belirtti.

MİLYARLARCA KAYIP

DOSİAD Başkanı Aslan, “Bu durum üretici, sanayici üzerinde ciddi bir etki bırakacaktır. Sanayicilerimizin şimdiden arz cephesinde bu sorunla karşı karşıya kalması hiç kuşkusuz verimliliği, üretim kalitesini, sevkiyatı ve daha birçok konuyu olumsuz etkileyecektir. Bu da Türkiye genelinde üretimden kaynaklı milyarlarca TL kayıp oluşturacak. Diyarbakır özelinde de durum farklı değil ve bunun faturası da sanayicilerimize milyonlarca TL’ye mal olacaktır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi