OSB’lerdeki bedelsiz arsa tahsisi uzatıldı

"Bedelsiz arsa tahsisi" uygulaması OSB'lerdeki boş parselleri üretime kazandırıyor

Haberler 03.06.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluu (OSBÜK) Bakan Memi Kütükcü, bu bölgelerde bedelsiz veya ksmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasnn 31 Aralk 2024e kadar uzatlmasnn memnuniyet verici olduunu belirterek, Uygulama, OSBlerde bo durumda bulunan sanayi parsellerinin üretime kazandrlmas için can suyu nitelii tayor. dedi.

Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe giren Cumhurbakan Karar ile OSBlerde tamamen veya ksmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamas 31 Aralk 2024e kadar uzatld.

BEDELSZ ARSA TEMN

Kütükcü, Bedelsiz veya ksmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasnda süre uzatm memnuniyet verici. diye konutu.

Uygulamann, OSBlerdeki üretim, yatrm ve istihdamn artrlmasndaki önemine dikkati çeken Kütükcü, u bilgileri verdi:

Bu uygulama, OSBlerimizin büyük ksmn etkiliyor. Bedelsiz veya ksmen bedelsiz arsa tahsisi uygulamasna göre, birinci kademe gelimi ilçelerimizdeki OSBlerimizde indirimsiz, ikinci kademe gelimi ilçelerimizdeki OSBlerimizde yüzde 60 indirimli, üçüncü kademe gelimi ilçelerimizdeki OSBlerimizde yüzde 80 indirimli, 4üncü, 5inci ve 6nc kademe gelimi ilçelerimizdeki OSBlerimizde ise bedelsiz olarak tahsis yaplabiliyor.

Uygulamay 31 Aralk 2024e kadar uzatan karar için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varanka teekkür eden Kütükcü, Bedelsiz arsa tahsisi uygulamas OSBlerde bo durumda bulunan sanayi parsellerinin üretime kazandrlmas için can suyu nitelii tayor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git