Otogarlar boşaldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-9) salgınını önleme çalışmaları kapsamında alınan yeni kararlar sonrası Diyarbakır, Mardin ve Bingöl'de otogarlar boşaldı.

Haberler 30.03.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda yaymlad genelgeye göre, ehirleraras otobüs seferleri saat 17.00 itibaryla valiliklerin izniyle yaplabilecek.

Bu kapsamda Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminalinden otobüs çklar durduruldu. Kentteki firmalara ait otobüslerin farkl ehirlerden saat 17.00den önce çkmas ve yolcular kente ulatrmas için çalma balatld.

Otogardaki younluk azalrken, sadece il dndan gelen yolcularn yaknlarnn olduu görüldü.

Terminale gelen trafik ekipleri, firmalar uyararak çklarn iptal edildiini duyurdu.

Özlem Diyarbakr Seyahat letme Müdürü Necmettin Geyik, yapt açklamada, genelgenin ardndan firma olarak gereken tedbirleri aldklarn söyledi.

Yolculara ulap saat konusundaki deiiklikler ve iptal olan seferlerle ilgili bilgi verdiklerini belirten Geyik, dün gece saat 24.00 itibariyle seferlerini sonlandrdklarn belirtti.

Geyik, Merkez olarak çklar iptal edildi, dönülerde ise müsaade edilen ekilde yolcularmz buraya getirmeye çalyoruz. Koronavirüsü bir an önce atlatabilmek için hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde bir mücadele içinde olmas lazm. diye konutu.

- Bu kararn isabetli olduunu düünüyorum

Öz Diyarbakr Seyahat letme Müdürü Yahya Aka, dün akam yaynlanan genelgeden önce otogardaki firmalar olarak baz kararlar aldklarn söyledi.

Aldklar kararlar kapsamnda koronavirüs tehlikesi nedeniyle bugün itibariyle seferlerini geçici olarak askya aldklarn ifade eden Aka, genelgenin aldklar kararla ayn güne denk gelmesinin isabetli olduunu belirtti.

Diyarbakrdan gidecek seferlerin durdurulduunu aktaran Aka, ileri tarihli bilet alan yolculardan isteyenlerin biletini iptal ettiklerini, talep edenlerin de ileri tarihli ekilde güncellediklerini bildirdi.

Koronavirüs nedeniyle 15 gün öncesinden baz tedbirler aldklarn ifade eden Aka, öyle dedi:

Tüm araçlarmz dezenfekte yaptk. Araçlarmzda dezenfekte, maske ve eldiven bulundurduk. 40 kiilik araçlarmzda 20 kii yolculuk yapt. nsanlarn sosyal alanda bulunacaklar en iyi yer otogardr. Vatandalarla sürekli görüüyoruz, konuuyoruz, o nedenle olumsuz bir etki yapacakt. Bu kararn isabetli olduunu düünüyorum. stanbul, Ankara ve zmir gibi baka illerden gelen araçlarmz var. En son kalk saat 17.00 olduu için saatlerini 16.00ya çektik. Saatleri erkene aldk, tüm yolcularmz bilgilendirdik. Bugün dardan gelen araçlar için son saatimiz saat 17.00dir. Bundan sonra da sefer olmayacak.

- Mardin

Mardin Büyükehir Belediyesi Otogarnda da ehirler aras sefer kstlamas dolaysyla younluk gözlenmiyor.

Vatandalardan Ahmet Akba, alnan tedbirlerden duyduu memnuniyeti dile getirerek, Alnan tedbirler sayesinde otogar boald. çok iyi tedbirler alnyor. nallah en ksa sürede bu virüsten kurtuluruz, eski günlere geri döneriz. Allah Cumhurbakanmz bamzdan eksik etmesi. dedi.

Öte yandan, Kamor Millet Bahçesi Mesire Alannda piknik yaplmasna izin verilmedi, ehre giri ve çklarda trafik polisleri tarafndan denetimler artrld.

- Bingöl

Bingöl ehirleraras Otobüs Terminalinde faaliyet gösteren firmalar seferlerini geçici süreyle durdurdu. Terminalin peron ile yolcu bekleme ve bilet sat bölümlerinin bo olduu, otobüslerin de park haline olduu görüldü.

Öz Bingöl Firmas yetkilisi Ferhat k, gelen telefonlara cevap vermek ve rezervasyonlar iptal etmek için iletmeyi açk tuttuklarn söyledi.

k, Rezervasyonlar iptal ettik, seferlerimizi durdurduk. Otogarda bo oturuyoruz. Gelen yolcularmza cevap vermek için yazhanemizi açk tuttuk. dedi.

ehirleraras yolculuk yapmak zorunda kalan yolcular için otogarda heyet kurulacan, yolculardan alnacak salk raporu dorultusunda sefer düzenleneceini anlatan k, vatandalar evde kalmalar konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git