Otomobilinizi kışa hazırlayın

Havaların soğumasıyla birlikte araçların genel kışlık bakımların yapılması için uyarı ve tavsiyelerde bulunan Diyarbakırlı oto ustaları, araçların antifriz ve genel bakımların mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Haberler 08.12.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K öncesi sürücülerin araçlarnda antifriz deiimini mutlaka usta ve servis kontrolünde gerçekletirmesi tavsiyesinde bulunan Diyarbakrl oto ustas Mehmet Salih Kaplan, gerekli k bakmlarnn yaplmamas durumunda motoru, radyatörü, kaloriferi ve devir-daimin çürümesine yol açabileceini belirtti.

OTOMOBLNZ KIA HAZIR MI

Yaklak 20 yldr oto tamircilii yapan Kaplan, Araçtalar da antifriz, en önemli maddelerden biridir. Sürücüler, antifrizi yaz-k araçlarnda bulundurulmas lazm. Antifrizin araca en az motor ya kadar faydas vardr. Antifriz, araçta donmay engelledii gibi motoru, radyatörü, kaloriferi ve devirdaimin çürümesini de engeller. dedi.

OTO USTALARINDAN ÖNER

Kaplan, Araçta antifriz olmad zaman aracn radyatörünü tkatr, soutma yapmaz, hararet yapar, radyatör ve kaloriferde su oluur, pas yapar. Bu hasarlar olutuu zaman da aracn yolda kalmasna neden olur ve yüksek meblal bir masraf ortaya çkar. Antifrizin maliyeti 80 lira ile 100 lira arasnda deimektedir. Antifriz deiimi yaplmad durumda ise 10 bin liralk bir masraf çkarabilir. ifadelerini kuland.

ANTFRZ MUTLAKA KULLANIN

Sürücülerin antifrizi mutlaka usta ve servis kontrolünde deitirmeleri gerektiini söyleyen Kaplan, Usta, antifrizin donup donmadna bakarak kaliteli veya kalitesiz olduunu anlar. Ondan sonra antifrizi kaynatp dereceyle kontrol ettikten sonra araca boaltr. Tabi her antifriz de bir deildir. Sürücüler antifriz alrken rengine bakmayacak. Renk fark etmez. Araç sahibi antifrizin sadece organik olmas ve araç içerisinde donmamasna bakacak. Antifrize su kartrlmadysa ve szma da yoksa 4 yl boyunca kullanlabilir. Sürücüler, antifrizi araç servislerinden ve oto ustalarndan alp deitirsinler. Antifriz deiimin mevsim fark yoktur. ifadelerini kulland.

ARAç BAKIMI NASIL YAPILIR?

20 yllk oförüm. Aracmda olmas gereken her türlü bakma dikkat ederim. Aracmn klk bakm için Mehmet ustann yanna gelerek klk lastikleri taktrdm, aracn olmazsa olmazlarndan antifriz ve ya deiimini yaptm ve gönül rahatlyla aracm kullanabilirim. Sürücüler olarak kesiklikle antifrizi aldklarnda kaliteli olmasna baklmal ve usta kontrolünde deitirilmelidir. Araç sürücüleri olarak yolda kalmak istemiyorsak aracn antifrizini mutlaka deitirmemiz gerekir. çünkü antifriz olmayan bir aracn termostat ve radyatörü zamanla paslanma, blok çatlatma, devir-daim kilitleme ve termostat balama gibi ciddi arzalarla karlar. Ama antifriz olmas durumunda araç kn donma yapmaz, iyi çalr.

Ana Sayfaya Git