Paralar cuma günü hesaplarda!

Yüz binlerce çalışan bekliyordu. Paralar hesaplara cuma günü yatırılmaya başlıyor. Ödenecek tutarlar belli oldu. Asgari ücretli için ödeme miktarı 1.550 lira olarak belirlendi. Asgari ücretlinin toplam alacağı net ödeme miktarı ise 6 bin 200 lira. Kamuda işçilerinin beklediği tediye ödemelerinin ilki 28 Ocak'ta yapılacak. Tediye ödemelerinin ikincisi ise 29 Nisan tarihinde ödenecek.

Haberler 24.01.2022 - 03:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

700 bin kamu içisinin merakla bekledii ödemeler balyor. Her yl 52 gün üzerinden ilave tediye (ikramiye) alan içilerin 26 günlük ikramiyelerinin ödeme takvimi açkland.

Bakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan karara göre; 26 günlük ikramiyenin birinci yars 28 Ocakta, dier yars 29 Nisanda ödenecek.

TEMMUZDA BELRLENECEK

Bu içilerden maden iletmelerinin münhasran yeralt ilerinde çalanlarna ayrca yaplacak ilave tediye ödemesinin tamam ise

23 Aralkta verilecek. çilere her yl 52 günlük ikramiye veriliyor. 26 günlük tutar yln ilk yarsnda ödenirken, yln ikinci yarsnda Cumhurbakan kararyla 26 günlük bir ödeme daha yaplyor. kinci 26 günlük ödeme takvimi de Temmuz aynda belirleniyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

çilerin ikramiyeleri brüt ücretten hesaplanyor, SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yaplarak ödeme yaplyordu. Bu yl asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldrld. Ayn zamanda tüm maalardaki asgari ücret kadar ksm da gelir vergisinden istisna tutuldu.

Asgari ücretli bir içiye bu yl 52 gün üzerinden brüt 8 bin 673 lira (13 günlük brüt 2 bin 168 lira) ödeme yaplrken, ücretlerdeki gelir ve damga vergisi istisnasnn bu ödemeye de uygulanp uygulanmayaca merak konusu oldu. Uygulanmazsa asgari ücretlinin eline bu yl 6 bin 200 lira 85 kuru geçecek. Bu ay da 13 günlük ödeme olarak bin 550 lira 21 kuru verilecek. Uygulanrsa da bin

171 LRA 71 KURULUK BR AVANTAJ ORTAYA çIKACAK.

Bu durumda asgari ücretli içiye bu yl 7 bin 372 lira 56 kuru ödeme yaplacak. Bu ayki 13 günlük ödeme kapsamnda hesaba bin 843 lira 14 kuru geçecek.

TEDYE NE DEMEK?

lave tediye, devlet memurlar kanununda bulunan bir ikramiye ve çalan personele, ücret sistemine baklmakszn her yl için bir aylk ikramiye veriliyor, tüm çalanlar bu ikramiyeyi alyor. Kadroya geçen taeronlar da bu ikramiye hakknda yararlanyor.

Tediyelerden ayr olarak her yl için bir aylk istihkaklar tutarn geçmemek üzere Cumhurbakan kararyla ayn nispette bir ilave tediye daha yaplabilir.

Birinci ve ikinci maddelerde yazl olan içilere mezkür maddeler gereince yaplan tediyelerden ayr olarak her yl için bir aylk istihkaklar tutarn geçmemek üzere Cumhurbakan kararyla ayn nispette bir ilave tediye daha yaplabilir. Bu kanuna göre yaplacak tediyelerin zaman Cumhurbakannca tespit olunur.

LAVE TEDYE ÖDEMES KMLERE YAPILIR?

lave tediye ödemelerini kimler alr, hangi kurumlar ilave tediye ödemesi yapar aratrlan bir konu oldu. 52 günlük ikramiye ödemeleri her içiye verilmiyor.

EMEKLNN ZAMMI TAMAM

Milyonlarca emekli ve memur için enflasyon artnn dnda getirilen ilave art için yaplan yasal düzenleme Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi. Böylece enflasyon art olarak yüzde 25.47 orannda zam alan SSK ve Ba-Kur emeklilerinde taban maa 2.500 TLye yükselirken memur ve memur emeklisinin zam oran da yüzde 30.95e çkt. Söz konusu artlar 1 Ocaktan itibaren geçerli olaca için emeklilerin ve memurlarn bir hak kayb olmayacak. lave artlardan kaynaklanan ödemeler emeklilerin ve memurlarn maa hesabna aktarlacak. Memur emeklileri ise ay banda maa aldklar için onlarn ocak zamlarnn tamam hesaplarna ödenecek.

Ana Sayfaya Git