Pasife alınması ertelendi

SGK'ya aidat ödemeyen firmaların barkodlarının pasife alınması işlemi ertelendi

Haberler 02.04.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) tbbi malzeme salayan firmalarn yllk aidat ödemelerini yapamamalar durumunda barkodlarnn pasife alnmas uygulamasnn 1 Temmuza kadar ertelendii açkland.

Bakanlk, firmalarn tbbi malzeme listesinde yer almak için SGKya yllk olarak ödemek durumunda olduklar aidat ücretlerine ilikin açklama yapt. Yllk aidat ücretini 1 Marta kadar ödemeyen firmalarn tüm barkodlarnn normal artlarda 1 Nisan itibaryla pasife alnd hatrlatlarak, u ifadelere yer verildi:

ADAT ÖDEMEYEN FRMALAR

Koronavirüsle mücadele tedbirlerimiz kapsamnda, firmalarn herhangi bir maduriyet yaamamalar için yeni bir düzenleme daha yapld. 2020 yl için SGKya yatrlmas gereken Tbbi Malzeme Listelerinde Yer Alma Yllk Aidat Ücretini ödeyemeyen firmalarn tüm barkodlarnn pasife alnmas ilemi 1 Temmuza ertelendi.

Açklamada ayrca, aidatn yatracak olan veya yatrm olup da belgelerini teslim etmeyen firmalarn, ödeme dekontunun bir nüshasn, dilekçe ve eklerini taratarak en geç 15 Hazirana kadar iletmesi ve muhafaza etmesi belirtildi.

Ana Sayfaya Git