Poşetli ekmekte kanserojen uyarısı

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Şener, poşette ekmek konusunda önemli uyarılarda bulundu. Plastik ürünlerin kanserojen madde içerdiğini belirten Doç. Dr. Alper Şener, "Kanserojen maddelerin ekmeğin üzerine yapışma ve taşınma ihtimali hiç de azımsanmayacak oranda" dedi.

Haberler 28.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Vuhan kentinde ortaya çkan, ksa sürede dünyaya yaylan ve binlerce kiinin ölümüne yol açan koronovirüsün, Türkiyede de her geçen gün vaka says artarken yetkililer tedbir almaya, uzmanlar da uyarlarda bulunmaya devam ediyor. Doç. Dr. Alper enerde, günlük hayatta koronavirüse kar ekmein salkl tüketimiyle ilgili alnmas gereken önlemleri anlatt.

EKMEN POETLENME, PAKETLENMES SÜRECNDE HATA PAYI ARTACAKTIR

Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Doç. Dr. Alper ener, Frnlardan elde edilmi yada frnlardan eve götürülmü ekmeklerde kontamilasyonun minimum olacan bilmekte fayda var. çünkü seri üretimlerle marketlere tanan ekmeklerde birden çok kiini eline demesi yada çok kiinin eline dedii zaman poetlenme, paketlenmesi sürecinde olabilecek olan hata pay artacaktr. Ekmek bildiiniz gibi materyal olarak 300 derecenin üstünde pien bir materyal gda ürünü dedi.

KANSEROJEN MADDELERN EKMEE YAPIMA VE TAINMA HTMAL YÜKSEK

Pitikten sonra ekmein hemen scak scak poetlenmesinin çok aklc olmadn belirten Doç. Dr. Alper ener, unlar söyledi:

Scak scak paketlendii zaman buharlama nedeniyle ekmein kalitesi, hamuru, az tad bozulacaktr. Onun dnda da bakteri yerlemesiyle ilgili baz kayglar var. Bildiimiz gibi poetleme aslnda plastik ürünlerle oluyor. Plastik ürünlerinde ne kadar engel olursak olalm, içerisinde minimumda olsa kanserojen maddeler var. Kanserojen maddelerin ekmein üzerine yapma ve tanma ihtimali hiçte azmsanmayacak oranda. Ekmei poetlemede dikat edilecek olan nokta u olabilir. Ekmei poetleme anlamnda poetleyen kiinin elinde eldiven olmas art poetlerken poeti açmak için poetin içine üflememesi. çünkü tükürük vesaire sekrasyon onun içine sk sk girecektir.

KIZARTARAK EKMEKLER TÜKETMEK DAHA GÜVENL OLACAKTIR

Ekmei eve götürdükten sonra nasl yenmesi konusuna da deinen ener, Ekmei tüketirken, ideali 60 derecenin üstünde starak tüketmek gerekiyor. çünkü biliyoruz ki, virüs 60 derecenin altnda yayor. 5 ile 60 derece optimum üreme ss. Güvenlik anlamnda, ekmekleri kzartarak tüketmek daha makul ve mantkl olacaktr. Ekmeklerinizi frndan tüketin diye konutu.

HJYEN KURALLARI çERSNDE SATIIMIZI YAPIYORUZ

yeri sahibi Metin Süt ise, Ekmeimiz direk frndan çkar, çkmaz sat arkadalarmz tarafndan el demeden eldivenle poetlenerek, hijyenik bir ekilde müterilerimizin satna sunuluyor. Tek elden, ilk elden veriyoruz. O yüzden biz zaten cama da yaptrdk. Frndan ekmeinizi aln diyoruz. Burada bizzat hiç el demeden hijyen kurallar içerisinde satmz yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git