Ramazanda kırmızı ete zam yok

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Ramazanda ete zam yapılmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi. Spekülatörlük yapmasınlar, etimiz de çok tavuğumuz da. Vatandaşımız kasaba girmekten korkmasın, ramazanda kırmızı et yesin." dedi.

Haberler 04.05.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakan Vekili Osman Yardmc, ramazanda halkn yannda olduklarn ifade ederek, zam yok dedi.

Krmz et fiyatnn sürekli gündemde tutulduunu belirten Yardmc, Sanki Türkiye ekonomisini krmz et belirliyor, yok öyle bir ey. Belirli zamanlarda et fiyat düer, belirli zamanlarda çkar. Sezonu vardr. Tavuk yazn piknik zamannda yükselir, kn düer. Periyodik yükselmeler olabiliyor ama arya kaçlrsa bunun karsndayz. diye konutu.

Vatanda kasaba giderken tedirgin olmasn. ifadesini kullanan Yardmc, öyle devam etti:

ZAM YOK çARISI GELD

Ramazanda ete zam yaplmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi. Spekülatörlük yapmasnlar, etimiz de çok tavuumuz da. Vatandamz kasaba girmekten korkmasn, ramazanda krmz et yesin.

Yardmc, ette KDVnin sfrlanmas halinde fiyatlarda 5 lira indirim yapabileceklerini dile getirdi.

Kasaplarda satlan etlerin veteriner hekimler kontrolünde kesimi yaplan hayvanlarn etleri olduunu vurgulayan Yardmc, herhangi bir denetim olmakszn yol kenarlarnda kesilen hayvanlarn etlerinin alnmamas gerektiini söyledi.

Yardmc, Bakanln 100 milyon küçükba hayvan hedefine deinirken de Bakanmzn açklamasn takdir ediyoruz. Küçükba hayvana tevik versinler, gerekirse büyükbaa vermesinler. Her aileye 30 koyun çok ideal. Bir sene sonra 60, 90 koyun olur. dedi.

Ana Sayfaya Git