Sahte yetkili servisler var

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde "yetkili teknik servis" adı altında dolandırıcılık olaylarının arttığını ileri sürerek, bayiden veya tanıdık esnaftan hizmet alınması konusunda uyarıda bulundu.

Haberler 02.02.2021 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, kombi, buzdolab, frn, televizyon, çamar veya bulak makinesi gibi aletleri bozulanlarn, internetten servis numaras bulup, evlerine tamirci çardn belirtti.

SAHTE YETKL SERVSLER

nternetten rastgele numara arayarak evine servisçi çarp, dolandrlanlarn bir hayli arttn öne süren Palandöken, Gelen kii fahi fiyatlar alp, ya sahte fatura kesiyor ya da salgn nedeniyle fatura kesemiyoruz diyor. Bu da olmazsa, burada gerekli teçhizat yok, o yüzden dükkana götüreceiz diyerek aleti alp, kayplara karyorlar. Ürünü alp, zarar vererek veya bir parçasn sökerek geri getirenler, hiç getirmeyenler, 50 liralk hizmet bedeline 250 lira isteyenler ve daha birçok farkl dolandrcla bavuranlara kar vatandalarmz dikkatli olmal. ifadelerini kulland.

Bilindik firmalarn logolarn kullanarak internete yetkili servis gibi kendi telefon numaralarn yazanlara güvenilmemesini isteyen Palandöken, Tuzaa dümemek için dorudan bayiden veya tandk, bilindik, kaytl esnafmzdan tamirat veya servis hizmeti alnmal. Sahte yetkili servislere pabuç braklmamal. Dorudan bayiye gidilemiyorsa bile gelen kiiden muhakkak bilgileri alnmal ya da çalt firma veya irket kontrol edilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git