Sakatat fiyatı et fiyatını geçti

Kasap ve süper marketlerde satılan ciğer fiyatı keçi eti fiyatını geçti. Ciğer fiyatının kırmızı et fiyatını geçtiği ilk kez görülüyor.

Haberler 01.01.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakatat fiyatlarndaki artlarla kilosu yaklak 50 liraya yaklaan cier, kilosu 40-42 lira aralnda satlan kuzu etini sollad. çevre illerdeki lokantalara gönderilmesinden dolay cier fiyatnda büyük bir art yaanrken, vatandalar neredeyse cier bulmakta zorlanyor. Kimi kasaplarda cierin kilosunu 45 TLye satyor. Kimi marketlerde ise cier fiyat 50 TLyi am durumda. Ekonomik darboaz nedeniyle alm gücü düen vatandalar ise sadece beyaz et tüketmek zorunda kalyor.

Hayvan kesiminde yaanan düü nedeniyle sakatatn azaldn ve bunun talebi karlayamamasna yol açtn ifade eden Kasaplar Odas Bakan Yardmcs Hayrettin Can, cierin fiyatta yükselie geçmeye baladn kaydetti.

Hayvan kesimi az olduundan fiyatlar yükseliyor

Yaklak 40 yldr kasap olduunu söyleyen Can, Cier fiyatlar yükseldi. Bunun sebebi hayvan kesiminin az olmasdr. Hayvan kesimi az olduu zaman fiyatlar yükseliyor. Ayrca, cierler Batman ve rnaktaki lokantalara gidiyor. Bundan dolay piyasada cier bulunmuyor ve cieri alanda mecburen pahalya almak zorunda kalyor. dedi.

Can, piyasada satlan ucuz etlerin salkl olmadn ucuz fiyata verilen etlerin ise yal ve ölmek üzere olan hayvanlarn eti olduunu belirterek, vatandalar bu etleri almamalar konusunda uyard.

Ucuza satlan et hastalkldr

Hastalkl ete dikkat çeken Can, vatandalar öyle uyard: Bizim etimiz yayla etidir. Ucuza olan etlerin hepsi hastalkl, affedersiniz biz bu etleri köpeklerin önüne atyorduk. Bitlis, Batman, Tatvan, rnak ve Baykanda etin kilosu 43 TLdir. Baz Kasaplar eti 32 TLye getirip Siirtte satyorlar. Vatandalar bu etleri almasn. Ben 40 senedir kasabm, eti 40 TLye satyorum. Vatanda güzel etleri tercih etsin, ucuz etleri tercih etmesinler. Ucuz etler zararldr.

Cier etin fiyatn geçti

Kuzu cierinin daha nazik olduu için 40-45 TLye keçi ve koyun cierlerinin ise bozuk ve darbeli olduu için 30-35 TL civarnda satldn söyleyen kasap Muhittin Kaçar ise kesim azlndan dolay fiyatlarn yükseldiini ve skntlarn yaandn belirtti.

Kaçar, Cier uzun süredir piyasa bulunmuyor. Bulunan cierin fiyat da 45-50 TL neredeyse etin fiyatn da geçti. Bunun sebebi; hayvan kesimi az sayda olmasdr. Koyun ve keçi cierleri ucuz ama kuzu cierleri pahaldr. Kuzu cieri 45-50 TL ise keçi ve koyun cierleri 30 TLdir cierlerin geneli lokantalara gidiyor, mesela Diyarbakr, Adyaman gibi ehirlere cier çok gidiyor. imdi Siirte de cier güzel yapld için sevilmeye balad. Eskiden lokantalarda cier tercih edilmiyordu ama imdi cieri daha çok talep ediyorlar. Bundan dolay cierlerin fiyat yükseldi. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git