"Sakin şehir"de istihdam atağı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Şeref Albayrak'ın girişimleriyle, 600 kişiye iş olanağı sağlayacak tekstil fabrikası açıldı

Haberler 27.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan anlurfann Halfeti ilçesinde, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili eref Albayrakn giriimleriyle açlan tekstil fabrikas 600 kiiye istihdam salayacak.

Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesince sakin ehir ana dahil edilen Halfetide, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamndaki görevlendirme sonras balayan hizmet seferberlii youn ekilde devam ediyor.

KHK kapsamnda Kaymakam eref Albayrakn belediye bakan vekili olarak görevlendirildii ilçede, ulamdan temizlie, altyap ve üstyapdan turizme kadar birçok projenin hzl bir ekilde hayata geçirilmesi için çalma yürütülüyor.

Turizmde hak ettiini almaya balayan Halfetide Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Albayrakn giriimleriyle, özel bir iletme tarafndan 600 kiiye i imkan salayacak tekstil fabrikas açld.

Albayrak, göreve geldikleri ilk günden itibaren bölgenin kalknmas ve kadnlarn istihdama katlmalar için çaltklarn belirtti.

Sakin ehirde istihdam ata

Turizmle anlan Halfetinin bundan sonra istihdamla anlacan vurgulayan eref Albayrak, unlar kaydetti:

Bu tekstil atölyesi Halfeti ekonomisine ciddi katk salayacak. Burada üretim balad, u anda 150 kadn burada çalyor. Yl sonuna kadar da 600 kiiye ulamay hedefliyoruz. Toplam yatrm hedefi 5 milyon lira, bu sayede Halfetiye aylk 1 milyonluk para girii olacak. Biz ilçemizi sadece turizmle deil bu tür yatrmlarla gündeme getirmek için çabalyoruz. Önümüzdeki dönemlerde farkl yatrmlar ilçe halkyla buluturmay amaçlyoruz. Böylelikle hem isizlik azalacak hem de ilçemize scak para ak salanacak. Böyle bir i yeri açt için Alt Tekstile teekkür ediyorum.

Fabrikann genel müdürü Mehmet Karabulut ise kendilerine istihdam olana salayan Kaymakam eref Albayraka teekkür etti.

çalmalarla ilgili bilgi veren Karabulut, Biz burada sfrdan personel yetitiriyoruz. Badan bahçeden kadnlar buraya getirdik 4 haftalk eitim sürecinin ardndan üretime geçtik. nallah daha güzel çalmalarla yolumuza devam edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git