Sanayi birliği kuruluyor!

Diyarbakır'da Küçük Sanayi Siteleri üst birliği kurma kararı alındı.

Haberler 14.01.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Bakan Mehmet Kaya ve DESOB Bakan Alican Ebedinolu ile bir araya gelen Küçük Sanayi Sitesi Bakanlar Diyarbakr Merkez ve ilçelerdeki KSSleri de içerecek bir yaplanma karar aldlar.

Diyarbakr 1.nci, 2.nci, 3.ncü ve 4.ncü KSS, Metalciler Sanayi Sitesi, Marangozlar Sanayi Sitesi, MEGA Sanayi Sitesi, Bismil, Ergani ve Dicle Küçük Sanayi Sitesi bakanlarn katlm ile gerçekletirilen toplantda konuan DTSO Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr ekonomisinin gelimesi için kentin bütün bileenleri ile birlikte hareket ediyoruz. Gerek küçük sanayi siteleri, gerekse de Organize Sanayi bölgelerimizin gelitirilmesi konusunda youn çalmalarmz var. Mevcut OSBde artan yatrm taleplerine kar ek genileme alanlar kurduk. Tekstil OSB için de ayn durum var. Burada da talepler youn. Karacada OSB altyapsn hazrlamaya baladk. Ksa vadede burada yatrmclara yer tahsisine balayacaz.

Her lçede KSS Kurma çalmalarmz Devam Ediyor

Küçük sanayi siteleri kentimizin en önemli istihdam ve üretim alanlar olduuna ifade eden Kaya, Bu nedenle küçük sanayi sitelerimizi daha modernize edilmi, fiziki alt ve üst yaplar tamamlanm halde esnafmza hizmet verebilir hale getirmeye çalyoruz. Hedefimiz her ilçeye yeni en az bir KSS kurmak, mevcut KSSleri ise modernize etmektir.

Kuracamz yeni ve modern KSS alanlarna ehir merkezindeki mevcut KSSleri ve KSS dnda faaliyet gösteren küçük esnafmz tamay planlyoruz. Bunu yaparken de mevcut KSS yöneticilerimizle birlikte, onlarn görü ve önerilerini alarak planlama yapyoruz. Mevcut KSSlerdeki esnaflarmzn hak kaybna uramadan yeri yere tanmalar bizim için en önemli ve en öncelikli konu. Bütün kent paydalarnn birlikte hareket etmesi ksa sürede baarl iler çkarmamz salyor ve çok daha hzl yol alabiliyoruz.

Merkezi otoriyle köprü kuracak

Gelinen aamada birlikteliimizi daha güçlü klmak, ibirliimizi daha ileri bir düzeye tamak için KSSlerin tek çat altnda birlemesinin hazrlklarn yapmaya baladk. çok ksa bir sürede KSSlerimizle birlikte Küçük Sanayi Siteleri Üst Birliini kurmay planlyoruz. Biz de meslek Odalar olarak bu birliin içerisinde yer alp, gerekli bütün imknlarmz seferber edeceiz. Bu ekilde gücümüzü birletirerek yerel ve merkezi otoritelerden de gerekli destekleri çok daha ksa vadede alabilecek, kentimizin kalknmas yönünde çabalarmz arttrarak sürdüreceiz. Bu çabalar ve kararllklar için bütün KSS yöneticilerine teekkür ediyorum.

DESOB Bakan Alican Ebedinoluda konu ile ilgili olarak yapt konumada, Kentimizin en önemli istihdamn küçük esnaflarmz salyorlar. Bu esnaflarmzn önünü açacak, onlarn daha iyi koullarda üretim ve istihdam yaratmalar salanmas için gerekli giriimlerimiz devam ediyor. Bu nedenle de bata KSSlerimiz olmak üzere kent merkezinde bulunan küçük imalatç esnafmzn yannda olmaya, onlara destek olmaya çalyoruz.

Kentin ekonomisine katk sunmak

Küçük Sanayi Siteleri kent içinde dar alanlarda ve zor artlarda hizmet üretmeye çalyorlar. anlurfa karayolu, Pirinçlik bölgesinde yeni yer tahsis çalmalarmz devam ediyor. Burada daha modern sanayi siteleri kurmay hedefliyoruz. Bu sitelerin açlmas ile esnafmzn daha iyi koullarda hizmet üretmesi hem üretimi, hem de istihdam arttracak, kent ekonomisi daha çok geliecek. Bizler meslek örgütleri olarak esnafmzn yannda yer alarak onlara güç katmaya çaba gösteriyor olacaz. Yereldeki kurumsal ilikilerimizi bir adm daha ileri tayarak birlik kurma çalmalarn önemsiyoruz. Bu yöntemle sorunlarmz birlikte masaya yatracak, birlikte çözüm üreteceiz. Daha da önemlisi merkezi hükümetten ve ilgili bakanlklardan daha fazla destek alabilmemiz de mümkün olabilecek.

Toplant neticesinde; bata Büyükehir Belediyesi ve ilgili kurumlar olmak üzere, ilçelerdeki mevcut KSS Kooperatiflerinin de katlmyla en ksa sürede yeniden bir araya gelinerek çalmalarn birlikte sürdürülmesine karar verildi.

Ana Sayfaya Git