Sanayi üretimi haziranda azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,7 azaldı.

Haberler 17.08.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevsim ve takvim etkisinden arndrlm sanayi üretimi haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,7 azald.

Türkiye statistik Kurumu (TÜK), haziran ayna ilikin sanayi üretim endeksi sonuçlarn açklad.

Buna göre, takvim etkisinden arndrlm sanayi üretimi haziranda geçen yln ayn ayna göre yüzde 3,9 gerilerken, mevsim ve takvim etkisinden arndrlm sanayi üretimi bir önceki aya kyasla yüzde 3,7 azald.

Arndrlmam sanayi üretim endeksi haziranda geçen yln ayn ayna göre yüzde 9,6 düü gösterdi. Bu dönemde 96,9 olarak hesaplanan endeks, geçen yl haziranda 107,2 seviyesinde bulunuyordu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiinde, haziranda madencilik ve ta ocakçl sektörü endeksi geçen yln ayn ayna göre yüzde 4,8, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve datm sektörü endeksi yüzde 0,5 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,6 azald.

Haziranda madencilik ve ta ocakçl sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve datm sektörü endeksi yüzde 1,3 azald.

Beklentiler

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketine katlan ekonomistler, arndrlmam sanayi üretim endeksinin haziranda geçen yln ayn ayna göre yüzde 6,2 azalacan tahmin etmiti.

Takvim etkisinden arndrlm sanayi üretim endeksinin haziranda yllk bazda yüzde 1,1 azalaca tahminler arasnda yer almt.

Ana Sayfaya Git