Sason'da çilek üreticiliği bir geçim kaynağı

Batman'da çilek fidesi dağıtımında konuşan Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Sason ilçesinde 300'e yakın ailenin çilek üretimiyle geçimini sağladığını söyledi.

Haberler 20.08.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meyve bahçesi saysn artrmak, çiftçilerin tarmsal gelirini yükseltmek ve meyveciliin gelimesini salamak amacyla çilek Yetitiriciliini Gelitirme projesi kapsamnda Batmann Sason ilçesinde 97 çiftçiye 970 bin adet Frigo çeidi çilek fidesi datm yapld.

Projenin fidan datm törenine; Tarm Kredi Kooperatifleri anlurfa Bölge Müdürü Aytaç Onkun, Batman Tarm ve Orman l Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ziraat Odas Bakan Nizamettin Aydi, ube müdürleri ve çiftçiler katld.

Tarm ve Orman l Müdürlüü koordinasyonunda datm yaplan çilek fidesi maliyeti ise l Özel daresi tarafndan yüzde 80 hibe ile finanse edildi.

anlurfa Bölge Müdürü Aytaç Onkun, Nurettin Kiyas ve Nizamettin Aydi tarafndan çiftçilere temsili olarak fidelerin datm yapld.

Her zaman üreticilerimizin yanndayz

Bölge çiftçilerine ekonomik katk salayacak projelerin devam edeceini belirten Aytaç Onkun, Tarm ve Orman l Müdürlüü ile Tarm Kooperatifinin katlmyla yaplm olan bu fide datmnda üreticilerimiz gayet memnunlar. Tarm Kredi olarak bu tür projelere her daim desteimizi sürdürüyoruz. Projelere destein haricinde Tarm Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerimizin tüm tarmsal ihtiyaçlarn da karlayabiliyoruz. Üreticilerimizin her zaman yanndayz. Üreticilerimiz gübresinden ilacna, naylonundan fidesine tüm ihtiyaçlarn Tarm Kredi Kooperatifleri güvencesiyle ve kalitesiyle edinebilirler. dedi.

300e yakn aile çilek ile geçimini salamakta

Fidan datmyla ilgili bilgi veren Tarm ve Orman l Müdürü Nurettin Kiyas, çilek Yetitiriciliini Gelitirme projesi kapsamnda Sason ilçesindeki 97 çilek üreticisine 970 bin adet Frigo çeidi çilek fidesi datm yaptklarn söyledi.

Kiyas, lkbaharda l Özel daresi katksyla 97 çiftçimize, her çiftçimize 2 dekar olmak üzere toplam 194 dekar çilek yetitiricilii projesi uygulamtk. çiftçilerimiz tarlalarn hazrladlar, u anda çilek fidelerini datyoruz. Projemizin yaklak maliyeti 700 bin lira civarnda. Bunun yüzde 80ini l Özel daresi desteiyle karlyoruz. u anda yaklak 970 bin adet çilek fidemiz çiftçilerimize datld ve çiftçilerimiz bunlarn dikimini gerçekletirecektir. limizde u anda 300e yakn aile çilek ile geçimini salamaktadr. diye konutu.

çilek üretimini fazlalatrmak istiyoruz

çiftçiye verilen destein çok anlaml olduunu vurgulayan Batman Ziraat Odas Bakan Nizamettin Aydi, Vali beye çok teekkür ediyorum. çünkü bu para, valimizin talimatyla l Özel daresi tarafndan karlanyor. Yüzde 80i hibe, yüzde 20si de çiftçi tarafndan veriliyor. çiftçiye verilen bu parann çok kymetli olduunu ifade etmek istiyorum. Ekonomik skntnn yannda çiftçiye verilen bu yaklak bir milyon civarnda fideler önem arz ediyor. nallah bu yardmlar artarak devam edecek. Eskiden Sasonda tütün vard, u anda tütünün yerini tutacak tek ey çilek üretimidir. Bu çilei Sasonda hem oturtmak hem de fazlalatrarak katk sunmak istiyoruz. Seneye inallah 2 milyon civarnda fide datm söz konusu olacaktr. ifadelerini kulland.

Kendilerine çilek fidan verilen çiftçiler de böylesi desteklerin kendilerine büyük katk saladn, her yl desteklerin devam etmesi gerektiini kaydettiler.

Ana Sayfaya Git