Satıyordu şimdi üreticisi oldu!

Bingöl'de yaşayan ve yumurta satarak geçimini sağlayan Burhan Bor, evinin bahçesine 2 bin tavukla çiftlik oluşturdu

Haberler 24.08.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde evinin bahçesine tavuk çiftlii kuran Burhan Bor, günde 1650 yumurta elde ediyor.

Bingöl-Genç karayolu 10. kilometresinde oturan Burhan Bor, uzun yllar yumurta sat yaparak geçimini salad.

çocuk yalardan beri kümes hayvanlarna kar ilgi duyan Bor, zamanla müterilerinin doal köy yumurtasn daha çok tercih etmesi üzerine, evinin bahçesine Serbest Gezen Tavuk çiftlii kurdu.

Geçen yl çiftliini faaliyete geçirerek, 2 bin tavuk yetitirmeye balayan Bor, talebin artmas üzerine 400 tavuk daha ald.

Bor, çiftlikte köy yumurtas ürettiklerini, insanlarn doal ürünleri daha çok tüketmek istemesi üzerine doal yumurta üretim iine baladn söyledi.

çFLKTE YUMURTA ÜRETM

Bu sektör dier sektörlerden çok daha farkl. Ayn zamanda riskli bir sektör. Sattmz yumurtalardan insanlar çok memnun. Yumurtalarmza talep var, insanlar daha doal eyler tüketmek istiyor. Bu taleplere cevap vermek için köy yumurtasna yöneldim. diyen Bor, hedefinin tavuk saysn 5 bine çkarmak olduunu aktard.

lk olarak 2 bin tavuk alarak iletmeyi kurduunu, talepler artnca 400 tavuk daha aldn dile getiren Bor, yumurtalar çok rahat sattn bildirdi.

Bingölde fabrika olmad için yem fiyatlarnn yüksek olduunu savunan Bor, Yerimiz iyi, yem fiyatlar dnda bir skntmz yok. Yumurtay rahat satyoruz, talep de oldukça fazla. dedi.

Tavuk çiftliinde u an günlük 1650 yumurta elde ettiini söyleyen Bor, sözlerini öyle tamamlad:

Mesleim yumurtaclkt. Toptan yumurta sat iini yapyordum. Bu sektöre talep olduu için bu ii yapmaya karar verdim. Ürettiimiz yumurtay gelip buradan alanlara kolisini 25, toptan alan iletmelere de 20 liradan satyorum. u an günlük 55 koli üretiyoruz. Bu da yeterli deil ve hedefimiz günlük en az 100 koli yumurta, yani 3 bin yumurta üretmektir.

Ana Sayfaya Git