Sebze ateş pahası!

Bayram telaşı vatandaşı sararken, sebze ve meyve tezgahlarına yaklaşılamıyor. Domatesin fiyatı bazı tezgahlarda 6 lirayı bulurken, soğan 3,50 liradan satışa çıkarıldı.

Haberler 14.06.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Baramna 24 saat kala, çar-Pazar kalabalklarla taarken, sebze ve meyve fiyatlar el yakmaya devam ediyor. Mutfaklarn vazgeçilmezi olan domatesin fiyat baz tezgahlarda 6 liray bulurken, soan 3,50 liradan sata çkarld. Bayrama fiyatlar nedeniyle buruk giren vatandalar yetkililerden çar ve pazarlardaki fiyatlara el atmasn istedi.

YETKLLER PAZARA GRSN DE VATANDAIN HALN GÖRSÜN

Behçet Yaa, Fiyatlar ate pahas kimse alamyor. Emekliyim her eyden ksarak alabiliyorum ancak. Bu düzen olduu ve bizde de bu zihniyet olduu sürece vur kafasna al cebindekini. Dolarlar avrolar kaçranlardan kimse hesap sormuyor ama emekliye bir kilo domates çok görülüyor. Devlet emekliye 100 TL ikramiye verdi ama bu emekliyi etkilemedi. Bugünkü artlarda ne geliyor ki o paraya. Domatesin kilosu 6 lira, limonun kilosu 7 lira, soann kilosu üç buçuk lira iken neyimize yetecek. Sekiz nüfusa bakyorum emekli ve tek maala. Benim gibi milyonlarca insan var.700 TL alan BAKURluyu bile emekli sayyorlar.700 TL ye ne gelir pazara girip görsünler vatandan halini. Yetkililer milletvekillileri seçim öncesi sokaklarda zrhl araçlarla dolayorlar gelsinler milletin halini görsünler öyle sokaklarda gezmeyle olmuyor.

DOLAR, ALTIN ZAMLANDII çN PAZARI DA HALYLE ETKLEM DURUMDA

Ramazan Kocakaya, Satlarmz kötü fiyatlar yükselmi durumda. Dolar, altn zamland için pazar da haliyle etkilemi durumda. Örnein bir kamyon nakliyesi Adanadan Diyarbakra 1500 lira iken uan 2500 liraya nakliye geliyor. Ortalama 1000 lira fark olunca dolaysyla bu da sebzeye yansyacak. Geçen bayrama göre vatandan alm gücünde yüzde yetmilik bir azalma görüyoruz. Fiyatlar daha uygundu. Misal bir vatanda sebzesini meyvesini alsayd ortalama bir 45 lira öderdi. uan küçük bir yeillik alan otuz krk lira öder. Sebze meyvede alrsa en az yüz lirann üstü öder.

YUMURTA KOLS 15 LRA, KMSE ALAMIYOR

Yumurtac Halim amca, Herkesinki gibi benim ilerimde kesat. Havalarn snmas ve fiyatlarn zamlanmas yumurtay da etkiledi. Fiyat yüksek olduu için kimse almyor. Yumurta kolisi eskiden on iki iken imdi on be lira olmu. Bayramn da etkisi var artlarda.

YALNIZCA BR KLO ALABLDM

Aye Teyze, Emekliyiz alacak gücümüz yok. Torunlar gelecek diye ancak bir kilo sebze alabildim. baka da bir ey alamyorum. Pazar yapmak için geldik ama maalesef eli bo dönüyoruz. Eve her ey ate pahas. Pazardaki bu fiyatlarn artmasna bir anlam veremiyoruz gerçekten.

ÜZÜM YAPRAI PAZARIN GALB

Süleyman Polat, Sebze haline mallar gelmedii için ve bayramn etkisiyle fiyatlar alm ban gidiyor. Vatandalar almak için zorluk çekiyor. uan pazarda en yüksek fiyat olan üzüm yapra pazarn galibi. Vatanda alamyor. Dier sebze ve meyve fiyatlarnda da gözle görünür ekilde bir art söz konusu bunu sizlerde gezdiiniz zaman görebilirsiniz

Ana Sayfaya Git