Sendikasyonu kredisi var!

Ziraat Bankası, 1 milyar 425 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Haberler 30.03.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas Hazine Yönetimi ve Uluslararas Bankaclk Genel Müdür Yardmcs Bilgehan Kuru, Nisan aynda vadesi gelecek olan 422 milyon ABD dolar ve 798 milyon avro tutarndaki sendikasyon kredimizi katlm tutarn artrarak toplamda 1 milyar 425 milyon ABD dolar olarak yeniledik. ifadelerini kulland.

Bilgehan Kuru, sendikasyon kredisine ilikin yapt açklamada, nisan aynda vadesi gelecek olan 422 milyon ABD dolar ve 798 milyon avro tutarndaki sendikasyon kredisini katlm tutarn artrarak toplamda 1 milyar 425 milyon ABD dolar olarak yenilediklerini belirtti.

Kuru, 2013te mevduat d kaynaklarn çeitlendirilmesi ve d ticaretin finansmannda piyasa paynn artrlmas hedefi ile yola çkarak 700 milyon dolarla baladklar sendikasyon kredisini her sene artrarak yola devam ettiklerini ifade etti.

470 milyon ABD dolar ve 849 milyon avrodan oluan kredinin toplam maliyetinin dolar için libor+250 baz puan ve avro için euribor+240 baz puan olarak gerçekletiini kaydeden Kuru, u deerlendirmelerde bulundu:

SENDKASYON KREDS

Yatrmclarn corafi çeitliliinde ve katlm tutarndaki art, Türk bankalarnn yurt dndan salad finansmann sürdürülebilirlii konusunda önemli bir göstergedir. Bu kredi ile Asyadan Güney Amerikaya farkl corafyalardaki 22 ülkeden 40 banka, Türkiye ekonomisine ve Ziraat Bankasnn i modeline olan güvenini ve inancn bir kez daha teyit etmi oldu. Muhabir bankalarmza gösterdikleri destek ve artarak devam edeceine inandmz i birlii için teekkür ederiz.

Saladmz bu kaynakla Ziraat Bankas olarak reel sektöre ve ülkenin tasarruf dengesine olan katkmz sürdürüyor olacaz. Kredilerdeki istikrarl büyümemizin yannda d ticaret ilemlerinde son 6 ylda 7 misli artan piyasa payn yakalam bulunuyoruz. Salanan bu uluslararas kredinin de destei ile d ticaretin finansmannda elde ettiimiz bu ivmeyi artrarak devam ettireceiz. Uluslararas yatrmclarca söz konusu sendikasyon kredimize gösterilen bu büyük ilgi ve yüksek katlm ülkemiz ekonomisi ve Türk bankaclk sektörüne olan güvenin bir göstergesidir.

Ana Sayfaya Git