SES: Mülakat uygulaması kaldırılsın

Sosyal hizmet çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği mülakatla alınmasına tepki gösteren SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, kadrolu güvenceli çalışmanın esas olması gerektiğinin altını çizdi.

Haberler 12.06.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), sosyal hizmet çalanlarnn görevde yükselme ve unvan deiiklii mülakatlarna ilikin genel merkez binasnda basn toplants düzenlendi. Açklamay SES E Genel Bakan Gönül Erden yapt.

Sosyal hizmet çalanlarnn görevde yükselme ve unvan deiiklii mülakatlarnn 10 Haziran dün itibariyle baladn ve 4 Temmuza kadar devam edeceini aktaran Erden, Sosyal hizmetler alan dorudan insan hayatna ve olanaklarna etki eden bir hizmet alandr. Bu nedenle hem çalanlar hem de her kademede yöneticilik yapacaklar için mesleki yeterlilik ve liyakat ile alandaki deneyimleri son derece kritik ve önemlidir. Ancak ne yazk ki, bakanln kuruluundan bu yana sürdürülen Görevde Yükselme ve Unvan Deiiklii politikalar, bu öneme ve hassasiyete uygun yürütülmemitir, yürütülmemektedir diye konutu.

MÜLAKAT SSTEM YAYGINLATIRILMITIR

Liyakat ve objektif kriterlerin ortadan kaldrldn ifade eden Erden, siyasal yaknlk kriterlerine göre görevlendirme yaplmasnn en bilindik yönteminin mülakat uygulamas olduunun altn çizdi. Erden, Bakanln Görevde Yükselme ve Unvan Deiiklii Yönetmeliinde 2017 ylnda yaplan deiiklikle Görevde yükselme snavnda yalnzca döner sermaye merkez müdürü, kurulu müdürü, müdür ve ube müdürü kadrolarna yazl ve sözlü snav varken tüm kadrolar için yazl ve sözlü snav art düzenlenmitir; Unvan deiikliinde ise yalnzca yazl snav art var iken hem yazl hem sözlü snav art getirilmitir. Üstelik sözlü snavla ilgili bir kayt tutulamayaca düzenlenmitir diye belirtti.

KADROLU GÜVENCEL çALIMA ESAS ALINMALI

Kadrolu güvenceli çalmann esas olmas gerektiini vurgulayan Erden, kurum dndan özellikle yönetim kademeleri için yaplan görevlendirmelere son verilmesi gerektiini söyledi. Erden, unlar söyledi: Kurum içinde görevde yükselme ve unvan deiiklii için getirilen mülakat uygulamas kaldrlmal yazl snav dnda bir art konulmamaldr. Kurum içinde görevlendirmeler ve yükselmelerde liyakat, mesleki yeterlilik ve deneyim belirleyici olmaldr. Sosyal hizmetler alannn kadrolama amac ile kullanlmas çalma barn bozmaktadr.

Ana Sayfaya Git