Görüş Bildir

SES: Mülakat uygulaması kaldırılsın

Sosyal hizmet çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği mülakatla alınmasına tepki gösteren SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, kadrolu güvenceli çalışmanın esas olması gerektiğinin altını çizdi.

SES: Mülakat uygulaması kaldırılsın

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sosyal hizmet çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği mülakatlarına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenlendi. Açıklamayı SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden yaptı.

Sosyal hizmet çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği mülakatlarının 10 Haziran dün itibariyle başladığını ve 4 Temmuz’a kadar devam edeceğini aktaran Erden, “Sosyal hizmetler alanı doğrudan insan hayatına ve olanaklarına etki eden bir hizmet alanıdır. Bu nedenle hem çalışanlar hem de her kademede yöneticilik yapacaklar için mesleki yeterlilik ve liyakat ile alandaki deneyimleri son derece kritik ve önemlidir. Ancak ne yazık ki, bakanlığın kuruluşundan bu yana sürdürülen ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ politikaları, bu öneme ve hassasiyete uygun yürütülmemiştir, yürütülmemektedir“ diye konuştu.

‘MÜLAKAT SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRILMIŞTIR’

Liyakat ve objektif kriterlerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Erden, siyasal yakınlık kriterlerine göre görevlendirme yapılmasının en bilindik yönteminin mülakat uygulaması olduğunun altını çizdi. Erden, “Bakanlığın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde 2017 yılında yapılan değişiklikle Görevde yükselme sınavında yalnızca ‘döner sermaye merkez müdürü, kuruluş müdürü, müdür ve şube müdürü kadrolarına’ yazılı ve sözlü sınav varken tüm kadrolar için ‘yazılı ve sözlü sınav’ şartı düzenlenmiştir; Unvan değişikliğinde ise yalnızca yazılı sınav şartı var iken ‘hem yazılı hem sözlü sınav’ şartı getirilmiştir. Üstelik sözlü sınavla ilgili bir kayıt tutulamayacağı düzenlenmiştir” diye belirtti.

‘KADROLU GÜVENCELİ ÇALIŞMA ESAS ALINMALI’

Kadrolu güvenceli çalışmanın esas olması gerektiğini vurgulayan Erden, kurum dışından özellikle yönetim kademeleri için yapılan görevlendirmelere son verilmesi gerektiğini söyledi. Erden, şunları söyledi: “Kurum içinde görevde yükselme ve unvan değişikliği için getirilen mülakat uygulaması kaldırılmalı; yazılı sınav dışında bir şart konulmamalıdır. Kurum içinde görevlendirmeler ve yükselmelerde liyakat, mesleki yeterlilik ve deneyim belirleyici olmalıdır. Sosyal hizmetler alanının kadrolaşma amacı ile kullanılması çalışma barışını bozmaktadır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi