SGK, prim ödeme süresini uzattı

SGK, son ödemesi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurum alacaklarının ödeme süresinin 7 Kasım tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Haberler 05.11.2017 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakr l Müdürlüü, son ödemesi 31 Ekim olan prim ve dier tüm kurum alacaklarnn ödeme süresinin 7 Kasm tarihine kadar uzatldn bildirdi.

SGK l Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, kurumun alacaklarnn tahsilatnda, bankalar ve kurum tahsilat sistemlerinin iletiiminde skntlar yaand, 2017 Eylül ay primleri, 6770 sayl Kanun kapsamnda ertelenen 2016nn Aralk primleri ve yaplandrma taksitleri de dahil olmak üzere, ödeme vadesi 31 Ekimde dolan prim tahsilatlarnda aksaklklar olutuunun tespit edildii kaydedildi.

SGK PRM ÖDEME SÜRES UZATILDI

Bu nedenle iveren ve sigortallarn maduriyetlerini önlemek amacyla son ödeme tarihi 31 Ekim olan prim ve dier tüm kurum alacaklarnn ödeme süresinin 7 Kasma kadar uzatld aktarlan açklamada, bu tarihe kadar gerçekletirilecek söz konusu ödemelerin yasal süresi içinde yaplm saylaca belirtildi.

Açklamada, unlar yer ald:

verenlerimizin sigortallarmzn sigorta prim tevik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezas ve gecikme zammna maruz kalmamalar ve yaplandrma anlamalarnn bozulmamas açsndan belirtilen tarihlere kadar ilgili borçlarn ödemeleri önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git