Görüş Bildir

SGK, prim ödeme süresini uzattı

SGK, son ödemesi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurum alacaklarının ödeme süresinin 7 Kasım tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

SGK, prim ödeme süresini uzattı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürlüğü, son ödemesi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurum alacaklarının ödeme süresinin 7 Kasım tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

SGK İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kurumun alacaklarının tahsilatında, bankalar ve kurum tahsilat sistemlerinin iletişiminde sıkıntılar yaşandığı, 2017 Eylül ayı primleri, 6770 sayılı Kanun kapsamında ertelenen 2016'nın Aralık primleri ve yapılandırma taksitleri de dahil olmak üzere, ödeme vadesi 31 Ekim'de dolan prim tahsilatlarında aksaklıklar oluştuğunun tespit edildiği kaydedildi.

SGK PRİM ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Bu nedenle işveren ve sigortalıların mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme tarihi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurum alacaklarının ödeme süresinin 7 Kasım'a  kadar uzatıldığı aktarılan açıklamada, bu tarihe kadar gerçekleştirilecek söz konusu ödemelerin yasal süresi içinde yapılmış sayılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

"İşverenlerimizin sigortalılarımızın sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalmamaları ve yapılandırma anlaşmalarının bozulmaması açısından belirtilen tarihlere kadar ilgili borçlarını ödemeleri önem arz etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi