Sigoratlı olanda yardım alabilecek

Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürü Reşat Merttir, sigortalı çalışmanın sosyal yardım almaya engel olmadığını söyledi.

Haberler 31.12.2019 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müdür Merttir yapt açklamada, içiler açsndan sigortasz çalmann i kazas, meslek hastal veya analk durumlarnda hak ile salk yardmlarndan faydalanamamasna, emekli olamamasna, ölüm halinde e ve çocuklara aylk balanamamasna neden olduunu belirtti.

Ayrca içinin isizlik ödenei ve kdem tazminat gibi haklardan faydalanamamasna sebep olduunu anmsatan Merttir, devlet açsndan ise sigortasz çalmann prim kaybna, sosyal güvenlik açklarn artrmasna, gelecek nesillerin sistemden yeterli düzeyde faydalanamamalarna ve gelir dalmnda adaletsizliklere neden olduunu dile getirdi.

YARDIM ALMAYA ENGEL DEL

Merttir, hane içinde kii bana düen geliri aylk net asgari ücretin üçte birinden az ise

sigortal çalmaya devam ederek gda, a, yakacak, eitim ve giyim, kronik hastalara elektrik tüketimi ile çoklu doum yardm alabileceini vurgulayarak, öyle konutu:

çalrken i kazas geçirilip i yapamaz ve yalanp çalamaz hale gelinebilinir. Dolasyla beklenmedik harcamalar yapmak zorunda kalnabilir. Sosyal güvenlik sistemi tüm bu risklere kar sigortal çalan kiileri güvence altna alr. Sosyal güvenlik bir dayanmadr ve bu sayede i kazas geçirenlere meslek hastalna yakalananlara gelir, yalananlara emekli ayl, sigortalnn geride kalan aile bireylerine ise ölüm ayl balanr.

Ana Sayfaya Git