Şırnak Valisi Su'dan "yatırım ve istihdam" çağrısı

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kentteki iş adamlarına ve ihracatçılara, "yatırım ve istihdam" çağrısında bulundu.

Haberler 26.02.2017 - 12:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinde Dou Anadolu hracatçlar Birlii öncülüünde ihracatçlara yönelik bir otelde düzenlenen toplantya katlan Vali Su, Cazibe Destekleri Programna deinerek, ihraç edilen ürün ve mallarn üretimi konusunda yatrm yaplmas çarsnda bulundu.

Sadece ihracat yapmayalm. Ayn zamanda imalatç, üretici olalm. Bu ihraç ettiimiz mallarn hangilerini kendimiz üretebiliriz, bunun çaresine bakalm. Bunun için Cazibe Merkezleri Program ortaya kondu. rnak da bunun için güzel altyapya sahip illerden biri. ki OSB hazr, yatrmclar bekliyoruz. diyen Su, tüm ihracatçlardan bu konuda bir adm atp, üretime ve imalata yönelikte çalma balatmasn beklediklerini belirtti.

Su, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan balatlan Milli stihdam Seferberliine deinerek, bunun il, bölge ve ülkedeki istihdam kapasitesinin yükseltilmesi, i gücüne kazandrlanlarn saysnn artrlmas, isizliin azaltlmas bakmndan çok önemli olduunu kaydetti.

Bu konuda toplant yapt rnaktaki i adamlarnn, istihdama katk sunacaklarn ifade ettiini aktaran Su, rnakta tüm i adamlarmz mevcut çaltrd i gücüne ilaveten, yüzde 5 daha kii çaltrmay taahhüt etti. Hepsine çok teekkür ettim. Sizlerden de böyle bir ey bekliyorum. nallah ihracatçlarmz da ilimiz ve bölgemizdeki bu istihdam seferberliine katk salar ve en az yüzde 5 istihdama katk salarlar. nallah bu konuda güzel gelimeler oluyor ilimizde. çalmalar devam ediyor. Daha da güzel olacak. diye konutu.

- rnakn yeniden imar

Vali Su, ilde bu yl içerisinde 11 bin konutun yaplacan, terör sebebiyle evi yklan, madur olan vatandalara yine bu yl içerisinde konutlar teslim edeceklerini bildirdi.

rnak TSO Yönetim Kurulu Bakan Osman Geli de istihdam seferberliinde ihracatçlarn da katksnn olmasn beklediklerini aktard.

hracatçlarn son iki yldr büyük sorunlar yaadn bildiklerini anlatan Geli, ileri süreçte iyilemeler olacana inandklarn dile getirdi.

Toplantya Habur Mülki dare Amiri Vali Yardmcs Ümit Altay, Dou Anadolu hracatçlar Birlii (DAB) Yönetim Kurulu Bakan Cemal engel, Silopi Kaymakam Sava Konak, pekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, Silopi lçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoan, i adamlar, ihracatçlar ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git