Şırnak Valisi Su'dan "yatırım ve istihdam" çağrısı

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kentteki iş adamlarına ve ihracatçılara, "yatırım ve istihdam" çağrısında bulundu.

Şırnak Valisi Su'dan

Silopi ilçesinde Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği öncülüğünde ihracatçılara yönelik bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Vali Su, Cazibe Destekleri Programı'na değinerek, ihraç edilen ürün ve malların üretimi konusunda yatırım yapılması çağrısında bulundu.

"Sadece ihracat yapmayalım. Aynı zamanda imalatçı, üretici olalım. Bu ihraç ettiğimiz malların hangilerini kendimiz üretebiliriz, bunun çaresine bakalım. Bunun için Cazibe Merkezleri Programı ortaya kondu. Şırnak da bunun için güzel altyapıya sahip illerden biri. İki OSB hazır, yatırımcıları bekliyoruz." diyen Su, tüm ihracatçılardan bu konuda bir adım atıp, üretime ve imalata yönelikte çalışma başlatmasını beklediklerini belirtti.

Su, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği'ne değinerek, bunun il, bölge ve ülkedeki istihdam kapasitesinin yükseltilmesi, iş gücüne kazandırılanların sayısının artırılması, işsizliğin azaltılması bakımından çok önemli olduğunu kaydetti.

Bu konuda toplantı yaptığı Şırnak'taki iş adamlarının, istihdama katkı sunacaklarını ifade ettiğini aktaran Su, "Şırnak'ta tüm iş adamlarımız mevcut çalıştırdığı iş gücüne ilaveten, yüzde 5 daha kişi çalıştırmayı taahhüt etti. Hepsine çok teşekkür ettim. Sizlerden de böyle bir şey bekliyorum. İnşallah ihracatçılarımız da ilimiz ve bölgemizdeki bu istihdam seferberliğine katkı sağlar ve en az yüzde 5 istihdama katkı sağlarlar. İnşallah bu konuda güzel gelişmeler oluyor ilimizde. Çalışmalar devam ediyor. Daha da güzel olacak." diye konuştu.

- Şırnak'ın yeniden imarı

Vali Su, ilde bu yıl içerisinde 11 bin konutun yapılacağını, terör sebebiyle evi yıkılan, mağdur olan vatandaşlara yine bu yıl içerisinde konutları teslim edeceklerini bildirdi.

Şırnak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş de istihdam seferberliğinde ihracatçıların da katkısının olmasını beklediklerini aktardı.

İhracatçıların son iki yıldır büyük sorunlar yaşadığını bildiklerini anlatan Geliş, ileri süreçte iyileşmeler olacağına inandıklarını dile getirdi.

Toplantıya Habur Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Ümit Altay, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, iş adamları, ihracatçılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz