Sokağa çıkma kısıtlamasında; "Tatlı" telaşı

Diyarbakır'da ramazan ayında günlük üretimi yaklaşık iki kat artan tatlılar, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde kuryeler aracılığıyla evlere servis ediliyor.

Haberler 10.05.2020 - 23:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ramazan sofralarnn vazgeçilmesi olan tatllar, yeni tep koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde kuryeler araclyla evlere servis ediliyor.

Kentin yüzyllk geleneksel tatlarn kesintisiz sunan lezzet ustalar, ramazan ay ile tatlya artan talebi karlamak için de hummal ekilde çalyor.

Tescilli burma kadayfnn da aralarnda yer ald günlük üretilen yaklak 11 ton tatl, Kovid-19 nedeniyle sokaa çkma kstlamasnn bulunduu günlerde özenle hazrlandktan sonra kuryeler araclyla evlere teslim ediliyor.

Ylmaz Elald, 18 ubesinden 7sinin stanbulda olduunu söyledi.

Koronavirüse kar aldklar tedbirler kapsamnda çalmalarn aralksz sürdürdüklerini ifade eden Elald, öyle konutu:

Bütün i yerlerimizi haftada 2 defa dezenfekte ediyoruz. Bu süreçte hiçbir ürünümüze zam yapmadk. En iyisini en ucuza satmaya çalyoruz. Kovid-19 nedeniyle imalat ksmnda vardiyay ikiye çkardk. Kesinlikle hiçbir i yerimizden içi çkarlmad. Fazla olan elemanlarmz evlere servis ksmnda çaltrmaya baladk.

Elald, 30 çeit baklava ile 15 çeit kadayf ürettiklerini dile getirerek, Ramazandan önce yaklak bin 700 kilo ürettiimiz tatl, ramazan ay ile 3 bin kiloya çkt. Bunun yaklak üçte birini souk baklava oluturuyor. ifadelerini kulland.

20 DAKKADA PAKET EVE TESLM EDYORUZ

Sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde vatandalar tatlsz brakmadklarn aktaran Elald, öyle konutu:

Vatandalarn bize bir telefon açmas yeterli. 14 kiilik ekibimizle en geç 20 dakikada paketi eve teslim ediyoruz. Ramazan dolaysyla herkesin bir tatl ihtiyac douyor. Sokaa çkma kstlamas dolaysyla vatandalarn tatl ihtiyacn evlere yaptmz servisle karlyoruz.

Elald, 2 yl önce üretmeye baladklar souk baklavaya youn ilgi olduunu belirterek, stanbuldaki ubelerimizde en youn talep souk baklavaya gösteriliyor. Dier baklavaya göre erbeti daha az ve sütlü bir tatl çeidi. Normal baklavay 4 dilim yiyen biri souk baklavay 10 dilim yiyebiliyor. dedi.

RAMAZANDA GÜNLÜK ÜRETM 11 TON

Diyarbakr Lokantaclar Kebapçlar ve Tatlclar Odas Bakan Haim Elkaan da Ramazan aynda tatl talebinin yükseldiini söyledi.

Tatlya olan sevdamz 100 yldr devam ediyor. diyen Elkaan, Ramazan öncesi kentte yaklak 6 ton tatl tüketimi vard. u anda bu yaklak 11 tona çkt. ifadesini kulland.

Salgnla birlikte yeni bir uygulamann baladn belirten Elkaan, unlar kaydetti:

Herhangi bir firmamza yaplan sipari en geç 20 dakikada scak ve taze bir ekilde adrese ulatrlyor. Vatandalar sokaa çkma kstlamasnn bulunmad günlerde kendileri gidip tatlsn alyor ama kstlama sürecinde firmalarn evlere servis konusunda bir sknts bulunmuyor. Sokaa çkma kstlamasnn olduu hafta sonunda sipari veren hiçbir müterimizi tatlsz braklmyor, annda kapya ulatryoruz.

Tatl siparii veren Hüseyin Dengiz ise sokaa çkma kstlamas nedeniyle evde bulunduklarn belirtti.

Oruçluyuz kan ekerimiz düüyor. Canmz tatl çekiyor. Telefon açyoruz 10 dakikada tatl sipariimiz geliyor. diyen Dengiz, evlere yaplan servis dolaysyla mutlu olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git