Sosyal destek müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 2017'den itibaren özellikle sosyal ağırlıklı projelere ağırlık verileceğini bildirdi.

Haberler 02.11.2016 - 08:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elvan, GAP ve DAP ile bölge kalknmasna bugüne kadar çok önemli katk salandn söyledi.

Özellikle GAP çerçevesinde bugüne kadar arlkl olarak fiziki ve küçük ölçekli yatrmlara destek verme yaklamnn benimsendiine iaret eden Elvan, Sosyal projelere çok fazla arlk verilmemiti ama yeni dönemde, 2017den itibaren DAP ve GAP idarelerimiz, özellikle sosyal arlkl projelere arlk verecek. deerlendirmesinde bulundu.

Bu çerçevede kadnlara ve gençlere yönelik projelere arlk verileceini bildiren Elvan, öyle devam etti:

Gençlerin nitelikli vasfl hale getirilmesi, bunlarn istihdamna yönelik çalmalarmz olacak. Kadnlarmza yönelik programlarmz olacak. Öte yandan krsal alana yönelik GAP ve DAP idarelerimizde talep edilen hususlar söz konusu oluyor. Bunlara yönelik desteklerimiz de devam edecek. Gayet iyi çalyorlar. Önümüzdeki yldan itibaren sosyal konulara biraz daha fazla arlk vereceiz. nsan yetitirmeye daha fazla arlk vereceiz.

- Kalknma ajanslarnda yeni dönem

Elvan, kalknma ajanslarnn illerin ve bölgelerin kalknmasna önemli katklar saladna dikkati çekti.

Ajanslarn özellikle illerdeki proje altyapsnn gelitirilmesi yönünde ciddi bir katklar olduunu belirten Elvan, Eskiden baz bölgelerden proje gelmiyordu. Proje oluturma kapasitesi hiç yoktu. Ajanslar sayesinde göreceli olarak geri kalm iller bata olmak üzere ciddi bir proje altyapsnn olutuunu görüyoruz. Bunu önemli ölçüde gelitirdik. diye konutu.

Elvan, kalknma ajanslarnda yapsal dönüüme gidilmesi gerektiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Artk kalknma ajansnn daha çok insan altyapsnn gelitirilmesine zaman ayrmas, kaynak ayrmas gerektiini düünüyorum. Kalknma ajanslar zaman içinde daha çok destek veren, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB) benzeri bir yapya dönümü. Artk biz o yapdan tekrar döneceiz. lin gelimesine, kalknmasna odaklanan bir çalma program yol haritasn ortaya koyacaz.

Birkaç gün önce bir ile gittim. l merkezinde belediyeye ait ana yolun yapmn kalknma ajans üstlenmi. Böyle bir ey olabilir mi? O yolun yapm kalknma ajansnn asli ii deil. Belediyenin asli ii. Kurumlarn asli ii olan alanlar kalknma ajanslar girmeyecek artk. Kalknma ajans bir anlamda o ilin kalknmasn salayacak çok önemli bir proje varsa destekleyecek. O nedenle kalknma ajanslarnn yapsn deitireceiz. Özellikle yönetim yapsn deitireceiz. Önümüzdeki günlerde bunun ne olduunu sizlerle paylaacaz. Yönetim yapsn kesinlikle deitiriyoruz, bu konuda çalmalarmz hemen hemen tamamladk.

Ana Sayfaya Git