Sulama kanalı bakıma alındı!

Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinde tarım ve hayvancılık alanında sulama amaçlı yapılan tesiste; mevsim normalleri üzerinde meydana gelen yağışlar ve buna bağlı toprak kaymaları sonucunda bazı kısımlarda oluşan tahribatların onarımına başlandığı açıkladı. Büyükşehir belediyesi bu süre içinde çiftçilerin hiçbir şekilde mağdur edilmeden belirlenen saatlerde gerektiği kadar kanaldan su çekebileceklerini dile getirdi.

Haberler 07.06.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, çermik ilçesinde saanak ya ve toprak kaymalar sonucu zarar gören su kanaln onaryor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Daire Bakanl, çermik ilçesinde Sinek çay üzerinde Hanika Boazndan balayarak tarm ve hayvanclk alannda sulama amaçl yaplan tesisin saanak ya ve toprak kaymalar sonucunda zarar gören baz ksmlarnda çalma balatt. Muhtarlk leri Daire Bakanl Tarm ve Hayvancl Gelitirme ube Müdürü Feyzi Fidan, ar yalar nedeniyle Hanika Boaznda sularn ar yükselmesi sonucu su alma bendinin olduu noktada su ile beraber tanan mil ve kumun kanaln içini doldurduunu belirterek, Petekkaya ile Kartalta mahalleleri arasnda yer alan kanal güzergahnda meydana gelen toprak kaymalar sonucu zeminle beraber kanallarda tahribat meydana geldiini söyledi.

KANALLAR TEMZLEND

Fidan, heyelann olduu bölgelerde yalara bal olumsuz koullardan dolay i makinalar ile müdahale imkan bulunmadn belirterek, unlar söyledi: Bu noktalar sürekli kontrol altnda tutulmu olup, haziran ay içinde ksa bir süre içinde tahrip olan kanallar onarlacaktr. u an için yüklenici firmann makine park ve ekipman ile kanallardaki kum-mil temizletilmi, ikayet konusu olan tarlalara sulama suyunun ulatrlmas sorunu giderilmitir.

çFTçLERE SU VERLMEYE BALANDI

çiftçilere kanal boyunca su verilmeye balandn açklayan Fidan, Heyelandan zarar gören bölgelerde çiftçiler için geçici tedbirlerle su iletimi salanmtr. Sabah 07.00 ile akam 17.00 saatleri arasnda kanaln onarm yaplacak, akam 17.00den sonra da çiftçiler sulamalarn yapacaklardr. çiftçilerimiz hiçbir ekilde madur edilmeyecektir. in bitirilmesinden sonra da bir yl boyunca yüklenici firmann yükümlülükleri devam edecektir. Sulama tesisinin çiftçilerimizin kuracaklar bir kooperatife devri yaplacaktr. yi bir koruma ve bakmla sulama tesisimiz uzun yllar boyunca yurttalara hizmet verecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git